Μία «διαφορετική Ελλάδα» στην ετήσια Γ.Σ. του ΣΕΒ

Μία «διαφορετική Ελλάδα» στην ετήσια Γ.Σ. του ΣΕΒ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Ελλάδα των άξιων και των αξιών φέρνει στο προσκήνιο ο ΣΕΒ με στόχο να προάγει ένα ευρύτερο πλαίσιο αξιών, θεσμών και αντιλήψεων που θα οδηγήσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στο μέλλον. Η πρωτοβουλία θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του συνδέσμου, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη με κεντρικό θέμα «Το Αύριο Σήμερα – Για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών».  Λόγω της βαρύτητας που προσδίδει ο ΣΕΒ σε αυτή την πρωτοβουλία, για πρώτη φορά φέτος αντικαθιστά την παραδοσιακή μορφή της απογευματινής εκδήλωσης της γενικής συνέλευσης με μια πολυμορφική – σπονδυλωτή εκδήλωση. Μέσα από παραδείγματα επιχειρήσεων και της Κοινωνίας των Πολιτών θα επιδιώξει να δείξει ότι μια διαφορετική Ελλάδα όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά είναι ήδη παρούσα, και αυτό που χρειάζεται είναι τα θετικά παραδείγματα και οι αξίες, που τα διαπνέουν, να γίνουν κανόνας από εξαίρεση που είναι σήμερα. 

Οσα θα πουν οι άνθρωποι που δημιούργησαν αυτά τα λαμπρά παραδείγματα, θα σχολιαστούν σε ένα δεύτερο επίπεδο από τους εκπροσώπους δύο διαφορετικών γενεών, τον κ. Θεοδόση Π. Τάσιο, ομ. καθ. ΕΜΠ, και τη 18χρονη Μαρία Κοκάλα, απόφοιτο του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.  Η ενδυνάμωση της θεσμικής λειτουργίας του ΣΕΒ είναι η δεύτερη τομή της φετινής γενικής συνέλευσης. Τα μέλη του ΣΕΒ θα κληθούν να εγκρίνουν προτεινόμενες αλλαγές στο Καταστατικό του συνδέσμου, οι οποίες αποτυπώνουν τη στρατηγική επιλογή του  να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη βιομηχανία, τις εξαγωγές και την περιφερειακή ανάπτυξη. Ειδικότερα, με βάση τις προτεινόμενες αλλαγές:

Θα διευρυνθεί η σύνθεση των μελών του Δ.Σ. του ΣΕΒ από 20 σε 25 μέλη, με τη δημιουργία μη αιρετών θέσεων που θα δοθούν στους 5 περιφερειακούς βιομηχανικούς συνδέσμους της χώρας, καθώς και σε εξαγωγικό φορέα, ενώ θα θεσμοθετηθούν και τρία νέα, μόνιμα συμβουλευτικά όργανα διοίκησης του ΣΕΒ. Συγκεκριμένα, συστήνονται συντονιστικό συμβούλιο περιφερειακών και τοπικών οργανώσεων, συμβούλιο βιομηχανίας και συμβούλιο εξαγωγών.

Στην πρωινή συνεδρίαση θα μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην απογευματινή εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της BusinessEurope, Pierre Gataz.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή