80 χρoνια πριν… 11-6-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΚΑΦΕΝΚΟ: «Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής, διότι μετά την Αγκυραν θα επισκεφθώ τας Αθήνας και θα μου δοθή η ευκαιρία να συναντήσω και πάλιν τον διακεκριμένον φίλον μου Πρόεδρον της ελληνικής κυβερνήσεως και υπουργόν Εξωτερικών κ. Μεταξάν, μετά του οποίου τόσον αποτελεσματικώς έχομεν συνεργασθή εν Βουκουρεστίω». […] Ο κ. Γκαφένκο [Φ. υπουργός Εξωτερικών Ρουμανίας] θα ευρίσκεται την Τετάρτην την πρωίαν εις Γιάλοβαν, όπου θα προγευματίση παρά τω Προέδρω της Δημοκρατίας κ. Ισμέτ Ινονού [φωτ. αριστερά] και θα αναχωρήση την 5ην απογευματινήν της ιδίας ημέρας εκ Κωνσταντινουπόλεως διά Πειραιά.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Προ καιρού η διεύθυνσις των κρατικών σιδηροδρόμων της Δανίας είχε μετατρέψει μίαν αίθουσαν του κεντρικού σταθμού της Κοπεγχάγης εις κινηματογράφον, η καινοτομία δε αύτη εσημείωσε μεγάλην επιτυχίαν. Κατόπιν τούτου, απεφασίσθη να γίνεται προβολή κινηματογραφικών ταινιών και επί των αμαξοστοιχιών.

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΗΝΤΕΝ: «Δεν δύναμαι να κάμω αισιοδόξους προβλέψεις διά την εξέλιξιν της διεθνούς καταστάσεως. Δεν πιστεύω ότι τα γεγονότα δικαιολογούν αισιόδοξον πρόβλεψιν, […] οι προσεχείς μήνες θα είναι αναποφεύκτως μήνες μεγαλυτέρας αγωνίας και δυσχερειών από εκείνας τας οποίας εγνωρίσαμεν μέχρι τούδε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή