Ποδόσφαιρο: Εθνική… απογοήτευση

Ποδόσφαιρο: Εθνική… απογοήτευση

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τετέλεσται… Τραγική, αποκαρδιωτική, εγκλωβισμένη στις εμμονές του Αναστασιάδη, αλλά και στην αδιαφορία των διεθνών, η εθνική ομάδα έχασε και από την Αρμενία με 3-2 στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά αποχαιρέτησε από πολύ νωρίς τις ελπίδες της για κάτι καλό στην προκριματική φάση του Euro 2020, καθώς βούλιαξε στην 4η θέση του ομίλου με 4 βαθμούς.

Πλέον οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες στην εθνική ομάδα, αφού παρά τη στήριξη Γραμμένου στον Αναστασιάδη, πριν από τη σέντρα του χθεσινού αγώνα, η νέα ήττα και κυρίως η εικόνα διάλυσης έκαναν τον κλοιό να σφίγγει γύρω από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, που δύσκολα θα παραμείνει στο τιμόνι.

Επειτα από την ήττα του Σαββάτου από την Ιταλία, το χθεσινό ματς ήταν για την Εθνική «ζωής και θανάτου». Ομως, για ακόμα μία φορά οι διεθνείς μπήκαν στο γήπεδο χαλαροί, σε αντίθεση με τους Αρμένιους, οι οποίοι από το πρώτο λεπτό έδειξαν ότι ήταν στην Ελλάδα για να πάρουν τη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέσσερα τελευταία ματς η Εθνική έχει δεχθεί εννέα γκολ στα πρώτα ημίχρονα.

Ο Αναστασιάδης είχε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με αυτή του περασμένου αγώνα, καθώς στο αρχικό σχήμα ήταν οι Βλαχοδήμος, Κούτρης, Μαυρίας, Πέλκας και Κουλούρης. Παρά τα νέα πρόσωπα, όμως, η αγωνιστική λογική παρέμεινε η ίδια, καθώς η Εθνική έμοιαζε να ήταν στον αυτόματο πιλότο, χωρίς να έχει πλάνο και κυρίως χωρίς να γνωρίζει το πώς παίζει ο αντίπαλος.

Μόλις στο 2΄ οι Αρμένιοι είχαν δοκάρι σε σουτ του Μπαρσεγιάν, ενώ στο 8΄ έκλεψαν την μπάλα στο κέντρο, βγήκαν στην κόντρα και ο Καραπετιάν, αφού πέρασε και τον Βλαχοδήμο, έκανε το 1-0. Με ανάλογο τρόπο οι Αρμένιοι έφτασαν στο 2-0 στο 32΄, αφού μετά το λάθος του Φορτούνη στη μεσαία γραμμή η μπάλα έφτασε στον Γκαζαριάν, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Βλαχοδήμο.

Στο δεύτερο μέρος, κάτι έδειξε να αλλάζει στην αρχή, καθώς στο 55΄ μετά από καλή προσπάθεια του Φορτούνη ο Ζέκα με σουτ μείωσε σε 2-1. Οι ελπίδες που δημιουργήθηκαν όμως εξανεμίστηκαν στο 74΄, όταν ο Μπαρσεγκιάν με διπλή προσπάθεια, αφού αρχικά σημάδεψε το δοκάρι, έκανε το 3-1. Ο Φορτούνης στο 87΄ με εκπληκτική προσπάθεια μείωσε σε 3-2, αλλά ο χρόνος που απέμεινε δεν αρκούσε για την Εθνική, ώστε να σώσει τουλάχιστον τα προσχήματα παίρνοντας την ισοπαλία.

Στα άλλα ματς του ομίλου μας, η Ιταλία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε την ανατροπή και νίκησε με 2-1 τη Βοσνία, ενώ οι Φινλανδοί δεν δυσκολεύθηκαν στο Λιχτενστάιν, όπου επικράτησαν με 2-0 και παρέμειναν στη 2η θέση του ομίλου.

ΕΛΛΑΔΑ: (Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Σιόβας, Σωκράτης, Μαυρίας (17΄ λτ. Κώτσιρας), Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης (75΄ Σιώπης), Πέλκας (67΄ Κολοβός), Μασούρας, Φορτούνης, Κουλούρης.

ΑΡΜΕΝΙΑ: (Γκιουλμπουνταγκιάντς): Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγκοριάν, Μιρτσιάν (55΄ Χοβσεπιάν), Γκαζαριάν (83΄ Αβετισιάν), Μπαρσεγιάν, Χοβανισιάν, Μιχιταριάν, Χαμπαρτσουμγιάν, Καραπετιάν (70΄ Μπαμπαγιάν), Ισκανγιάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή