Κάλεσμα ΚΙΝΑΛ για «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων

Κάλεσμα ΚΙΝΑΛ για «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να οικοδομήσει στη βάση του ποσοστού που απέσπασε στις ευρωεκλογές και να αναδειχθεί σε ρόλο ρυθμιστή του πολιτικού σκηνικού, μέσω ανοικτού καλέσματος για «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων, αναμένεται να προτάξει σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά, κηρύσσοντας και επίσημα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

Κυρίαρχο ρόλο στην τοποθέτηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ εκτιμάται ότι θα έχουν και τα μηνύματα ενότητας με αποδέκτη το εσωτερικό της παράταξης, καθώς –παρότι το κλίμα είναι σαφώς πιο ήπιο συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα– τα «απόνερα» από τη σύγκρουση με τον Ευ. Βενιζέλο θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, σε επίσημο ή μη επίπεδο.

Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον αναμένονται και τα τελικά κομμάτια του «παζλ» των ψηφοδελτίων. Οι περισσότερες εκκρεμότητες έχουν κλείσει, ωστόσο οι ζυμώσεις για τις τελευταίες «πινελιές» συνεχίζονταν μέχρι χθες, δεδομένου ότι οποιαδήποτε επιλογή συνοδεύεται και από τον ανάλογο αντίκτυπο σε εσωκομματικό επίπεδο, με την ηγεσία να μη θέλει σε καμία περίπτωση νέες «αναταράξεις». Σε αυτό το πλαίσιο, πάντως, χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, Γιάννης Σγουρός, γνωστοποίησε, μέσω επιστολής του στην κ. Γεννηματά, ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εθνικές κάλπες. Οπως ανέφερε, είχε ζητήσει από την πρόεδρο του κόμματος να τοποθετηθεί σε μη εκλόγιμη θέση του Επικρατείας, ωστόσο, όπως τόνισε, «διαβλέποντας μετά την πάροδο αρκετών ημερών τη δυσκολία της τελικής απόφασης», αποφάσισε να βγάλει την πρόεδρο της παράταξης «από τη δύσκολη θέση της επιλογής», αφήνοντας έμμεσα αιχμές για τη στάση της.

Από την πλευρά της, η κ. Γεννηματά διατήρησε, σε χθεσινή της ομιλία στο συνέδριο για τις «Αμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα», τους υψηλούς τόνους απέναντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής, η επικεφαλής του Κινήματος καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «καλεί τώρα τους πολίτες να αποφασίσουν για τη ζωή τους που έκανε κομμάτια», κάνοντας, παράλληλα, λόγο για «κυνισμό άνευ ορίων». Κατηγόρησε, ακόμη, τον κ. Τσίπρα ότι, κατά την ομιλία του, δεν είπε «ούτε λέξη για τις μεγάλες επενδύσεις που δεν άφησε να προχωρήσουν», χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ άλλων, «ορκισμένο εχθρό» των επενδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή