ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό λίφτινγκ

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό λίφτινγκ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον χρόνο για τις βουλευτικές εκλογές να μετρά αντίστροφα –χθες το απόγευμα θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής–, το λίφτινγκ στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον θέμα χρόνου, σε μια προσπάθεια της Κουμουνδούρου να αλλάξει, έστω και σε επίπεδο εικόνας, αυτό που αποδοκίμασαν οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, η Εφη Αχτσιόγλου αναμένεται να τοποθετηθεί στη θέση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αντί του του Δημήτρη Τζανακόπουλου, που θα διεκδικήσει τον σταυρό στην Α΄ Αθήνας. 

Η επιλογή της υπουργού Εργασίας για τον πιο επιτελικό ρόλο της προεκλογικής περιόδου, καθώς ενόψει της 7ης Ιουλίου το κόμμα είναι εκείνο που περνά σε πρώτο πλάνο, είναι ενδεικτική των προθέσεων του Αλέξη Τσίπρα να εκπέμψει ένα πιο μετριοπαθές προφίλ προς τα έξω, που θα του επιτρέψει να προσεγγίσει κοινά που του γύρισαν την πλάτη στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Η 34χρονη υπουργός το προηγούμενο διάστημα ήταν από τα στελέχη εκείνα που υποστήριξαν μεν το κυβερνητικό έργο, χωρίς όμως να μπουν σε αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, και το στοιχείο αυτό κρίθηκε χρήσιμο για τη μάχη των εθνικών εκλογών. Στην ίδια ακριβώς «κατηγορία» ανήκει και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, που επίσης απελευθερώνεται άμεσα από τα καθήκοντά του, καθώς τις επόμενες ώρες θα αναλάβει –ως είθισται– νέος υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, με αρμοδιότητα να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πρόσωπο αυτό θα είναι ο καθηγητής Αντώνης Ρουπακιώτης.

Τα δύο αυτά πρόσωπα, Αχτσιόγλου και Χαρίτσης, θα αποτελέσουν, όπως φάνηκε και στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια των εθνικών εκλογών. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, το ότι το τελευταίο διάστημα οι δύο υπουργοί αποτελούν το δίδυμο που βγαίνει πιο συχνά στην τηλεόραση.

Μπαράζ «εξυπηρετήσεων»

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί σανίδα σωτηρίας στις εξυπηρετήσεις και στα λεγόμενα ρουσφέτια στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Χαρακτηριστικό είναι το ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχει δημοσιευτεί στη «Διαύγεια» ο αριθμός ρεκόρ των 58 μετατάξεων, μερικές εκ των οποίων αφορούν από τις πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις του δημοσίου τομέα, όπως αυτή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Το ερώτημα, πάντως, που προκύπτει είναι ποιος πραγματικά είναι ο στόχος του κυβερνώντος κόμματος για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, με δεδομένο ότι η πρωτιά, μετά τη διαφορά των 9,5 μονάδων στις ευρωεκλογές, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρωθυπουργικό επιτελείο, όπου οι συσκέψεις είναι συνεχείς, εστιάζουν σε μεγάλο βαθμό όχι τόσο στο εύρος της ήττας, αλλά κυρίως στο ποσοστό που θα πάρουν οι ίδιοι. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούν πως εάν καταφέρουν να περάσουν το 25%, που φαίνεται εφικτό βάσει των δημοσκοπήσεων, θα έχουν πετύχει μια «στρατηγική νίκη», όπως το μεταφέρει στην «Κ» κυβερνητική πηγή, δηλαδή θα έχουν «εγκατασταθεί» στο κεντροαριστερό κέρας του πολιτικού συστήματος. Τέλος, τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί και το πρόγραμμα περιοδειών του πρωθυπουργού, ο οποίος την Παρασκευή θα βρεθεί στη Μάλτα, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των χωρών της Μεσογείου της Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή