Κινέζοι γιατροί αναβίωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω (φωτογραφίες)

Κινέζοι γιατροί αναβίωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω (φωτογραφίες)

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων και των πανεπιστημίων της Κίνας από το Ανούι και την Σαγκάη, καθώς και Ιταλοί γιατροί της Αναπαραγωγικής Ιατρικής, βρέθηκαν σήμερα στο Ασκληπιείο της Κω και έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής αναβίωσης του όρκου που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας.

Κινέζοι γιατροί αναβίωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω (φωτογραφίες)-1

«Μετά από αυτό που ζήσαμε, μετά από αυτό που νιώσαμε, εγώ θα γυρίσω στο πανεπιστήμιό μας, στο Ανούι, και θα πω σε όλους τους φοιτητές μας ότι στο εξής θα ορκίζονται με τον αυθεντικό όρκο του Ιπποκράτη στην Κω. Είμαι σίγουρος πως γρήγορα θα το υιοθετήσουν όλα τα πανεπιστήμια της Κίνας» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κινεζικής Ιατρικής του Ανούι, και πρόεδρος της Ένωσης Εκπαίδευσης και Έρευνας Κινεζικής Ιατρικής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Πεγκ Νταγίν, κατά την επίσημη τελετή. 

Κινέζοι γιατροί αναβίωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω (φωτογραφίες)-2

«Κάθε γιατρός πρέπει έστω και μια φορά στη ζωή του να έρθει σε αυτόν το χώρο ώστε να νιώσει την ενέργεια, να συνδεθεί με το παρελθόν και να καταλάβει από πού πραγματικά ξεκίνησαν όλα», τόνισε ο Φιλίπο Μαρία Ουμπάλντι, γενικός διευθυντής του Γενικού Κέντρου Αναπαραγωγικής Ιατρικής της Ιταλίας.

Κινέζοι γιατροί αναβίωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω (φωτογραφίες)-3

Ο θεσμός της αναβίωσης του όρκου του Ιπποκράτη αποτελεί πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Ίδρυμα που βρίσκεται στην Κω. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες από kosvoice.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή