Κύπρος: Αποτροπιασμός από τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Σιέρα

Κύπρος: Αποτροπιασμός από τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Σιέρα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναισθήματα αποτροπιασμού αλλά και ανακούφισης έχει προκαλέσει στην Κύπρο ο εντοπισμός της σορού της 6χρονη Σιέρα, του τελεταίου θύματος από τα 7 που έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε ο «Ορέστης», η οποία αγνοούνταν μέχρι και σήμερα.

Το 6χρονο κορίτσι είχε εξαφανιστεί μαζί με τη μητέρα του τον Μάιο του 2018. Η Mairy Rose είχε εντοπιστεί στις 14 Απριλίου σε φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού και ήταν το πρώτο θύμα του καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος συνελήθφη στις 17 Απριλίου.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, η σορός της μικρής Σιέρα βρέθηκε από Κύπριο δύτη, σε βάθος έξι περίπου μέτρων, μέσα σε καλαμιές, τυλιγμένη σε σεντόνι και δεμένη πάνω σε έναν τσιμεντόλιθο.

Το άψυχο σώμα του 6χρονου κοριτσιού εντοπίστηκε μετά από σχεδόν 2 μήνες ερευνών, σε σημείο το οποίο υπέδειξε εκ νέου σήμερα ο καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, τον οποίο μετέφεραν ξανά στην λίμνη Μεμί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός της μικρής Σιέρα φαίνεται να επήλθε μετά από στραγγαλισμό που υπέστη από τον 35χρονο πρώην αξιωματικό.

«Θα ακολουθήσουν εξετάσεις για την ταυτοποίηση της σορού και όλες οι άλλες εξετάσεις ή και έρευνες που χρειάζεται να γίνουν» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυπριακής Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι την Παρασκευή θα ζητηθεί ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 35χρονου στις υποθέσεις των κατά συρροή δολοφονιών (7) γυναικών και παιδιών, τις οποίες ο ίδιος έχει ομολογήσει. 

Πρόκειται για τη Marry Rose (Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), τη Maricar Valdez (Φιλιππίνες), τη Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και την Khadha Anu (Νεπάλ). Για όλα τα θύματα είχαν γίνει καταγγελίες στην αστυνομία για την εξαφάνισή τους, εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Εναντίον του υπόπτου διερευνάται και υπόθεση βιασμού αλλοδαπής γυναίκας, με τον ίδιο να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή