Οι ΗΠΑ πωλούν F-35 νέας γενιάς στην Πολωνία

Οι ΗΠΑ πωλούν F-35 νέας γενιάς στην Πολωνία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ίδια συνάντηση, ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι προτίθεται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην σύνοδο κορυφής της G20 στην Οζάκα της Ιαπωνίας, κάτι που το Κρεμλίνο δεν επιβεβαιώνει. 

Την αγορά περίπου 30 μαχητικών F-35 νέας γενιάς από την Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα.

«Γιορτάζουμε την αγορά από την Πολωνία πολλών αεροσκαφών F-35», είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή θα επισκεφθεί τη χώρα αυτή, όμως ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία του ταξιδιού του.

Κατά την έναρξη των συνομιλιών των δύο ηγετών, ο Τραμπ είπε ότι θα συζητήσουν θέματα εμπορίου αλλά και ζητήματα που αφορούν το NATO.

Επίσης, πρόσθεσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει στην Πολωνία περίπου 2.000 Αμερικανούς στρατιώτες που σήμερα σταθμεύουν στη Γερμανία, όμως ακόμη δεν έχει λάβει την οριστική απόφασή του.

Μετά την συνάντηση, και καθώς δεν ήταν εφικτό να κάνει μια βόλτα ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα με ένα αμερικανικό μαχητικό F-35, ο Αμερικανός ομόλογός του φρόντισε να τον αποζημιώσει με μια επίδειξη: έβαλε ένα από τα πανάκριβα αεροσκάφη να πετάξει πάνω από τον Λευκό Οίκο για να το δει ο καλεσμένος του, σε μια περιοχή όπου απαγορεύεται να προσεγγίσουν αεροπλάνα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή