Κηδεία μετά από 100 χρόνια για τρεις Βρετανούς πεσόντες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (βίντεο)

Κηδεία μετά από 100 χρόνια για τρεις Βρετανούς πεσόντες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (βίντεο)

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις Βρετανοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στα χαρακώματα του Δυτικού Μετώπου, τάφηκαν με στρατιωτικές τιμές 100 και πλέον χρόνια μετά τον θάνατο τους, μετά την εύρεση των λειψάνων τους στη Γαλλία. Η κηδεία έλαβε χώρα σε ένα βρετανικό νεκροταφείο κοντά στην κοινότητα της Αλμπέρ, στη βόρεια Γαλλία, το πρωί της Τετάρτης, παρουσία συγγενών των δύο στρατιωτών, οι σωροί των οποίων ταυτοποιήθηκαν μέσω δειγμάτων DNA.

Συγκεκριμένα, τα λείψανα του Χένρι Ουόλιγκτον και του Φρανκ Μεντ του 23ου Τάγματος της Κομητείας του Λονδίνου, καθώς και του τρίτου, μη ταυτοποιημένου Βρετανού στρατιώτη (επίσης του ίδιου τάγματος), βρέθηκαν στον κήπο ενός σπιτιού τον Φεβρουάριο του 2016, όταν ο ιδιοκτήτης έσκαψε το έδαφος κατά τις εργασίες τοποθέτησης αποχετευτικού σωλήνα.

Χρησιμοποιώντας μέρος του στρατιωτικού ρουχισμού των πεσόντων ως σημείο εκκίνησης, η αρμόδια υπηρεσία του βρετανικού υπουργείου Άμυνας κατάφερε να ταυτοποιήσει τις δύο σωρούς, βρίσκοντας κοινό DNA με συγγενείς τους που ζουν σήμερα, μέσω εξέτασης των οικογενειακών τους δέντρων.

Σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες που έλαβαν χώρα, οι δύο ταυτοποιημένοι στρατιώτες πρέπει να σκοτώθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου του 1917, αμφότεροι σε ηλικία περίπου 20 ετών. Ο θάνατος τους έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της μάχης του Καμπραί, της πρώτης μάχης στην ιστορία με ευρεία χρήση τεθωρακισμένων.

Κάθε χρόνο, στα πρώην πεδία μάχης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, βρίσκονται περίπου 40 σωροί Βρετανών στρατιωτών, πεσόντων στην «κόλαση» των χαρακωμάτων, του σήματος κατατεθέν του «Μεγάλου Πολέμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή