ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Η Νάνα Σιμόπουλος με την μπάντα της στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

- Το Σύγχρονο Θέατρο παρουσιάζει το έργο «Ο πύργος» του Φραντς Κάφκα σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση. Στις 9.15 μ.μ. Ευμολπιδών 45, Γκάζι.

- Η διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια της world jazz Νάνα Σιμόπουλος με την μπάντα της θα βρεθούν στον Κήπο του Μεγάρου για μια μοναδική μουσική εμπειρία. Στις 9 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1.

- Η έκθεση «Μια εκδοχή» του Νίκου Αλεξίου, αποτελούμενη από αιωρούμενα έργα, σε επιμέλεια της καλλιτέχνιδος Πόπης Αλεξίου, παρουσιάζεται στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Εως 20/6. Στις 8 μ.μ. Πλ. Κολωνακίου 20.

- Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων παρουσιάζει το έργο «Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Γ΄» του Oυίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, στο Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο. Εως 16/6. Στις 9 μ.μ. Χώρος Δ΄, Πειραιώς 260.

- Ο βραβευμένος Ισπανός συγγραφέας Αντρές Μπάρμπα θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Κάρλος Φονσέκα με θέμα «Λογοτεχνία και μετανάστευση» στη Στοά του Βιβλίου. Τη συζήτηση συντονίζει η Λένα Ματσιώρη. Στις 7 μ.μ. Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου.

- H ατομική έκθεση φωτογραφίας «Masks & The Oceanic» του Αλέξη Βασιλικού, στην οποία αναδεικνύονται δύο παράλληλες πραγματικότητες μέσα από τη φωτογραφία, θα πραγματοποιηθεί στην CAN Christina Androulidaki Gallery. Εως 27/6.

- Την έκθεση με τίτλο «Ολοι μαζί παρέα στο Μουσείο», με έργα προσφύγων και Ελλήνων μαθητών, πραγματοποιεί το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, φιλοξενώντας έργα 60 παιδιών. Εως 29/6. Στις 10 π.μ. Νεοφύτου Δούκα 4.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ