Σε πόλο έλξης εταιρειών startups έχει εξελιχθεί το Ισραήλ

Σε πόλο έλξης εταιρειών startups έχει εξελιχθεί το Ισραήλ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τεχνολογική εξέλιξη του Ισραήλ και ο μεγάλος αριθμός των startups που έχουν συγκεντρωθεί στο έδαφός του, προσείλκυσαν το ενδιαφέρον μιας ακόμη αυτοκινητοβιομηχανίας, της Ford Motor. Η  αμερικανική πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία άνοιξε, έτσι, ερευνητικό εργαστήριο στο Τελ Αβίβ και προσβλέπει στη σύναψη συμμαχιών και συνεργασιών.

Τόσο η Ford όσο και οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη αυτοκινούμενων οχημάτων και οχημάτων που συνδέονται με συσκευές. Δεδομένου όμως ότι αυξάνεται διαρκώς το κόστος των σχετικών τεχνολογιών, ο κλάδος βρίσκεται σε διαδικασία μετασχηματισμού, με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να αναζητούν συμμαχίες. «Καμία εταιρεία δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, όλοι χρειαζόμαστε συνεργασίες, συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, με μεσαίες εταιρείες και με νεοφυείς (startups)», σχολίασε ο πρόεδρος της Ford, Μπιλ Φορντ, που στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Ισραήλ δήλωσε εντυπωσιασμένος από «το απίστευτο  οικοσύστημα των startups που έχει δημιουργηθεί εκεί».  Ετσι, το εργαστήριο της Ford στο Τελ Αβίβ θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη τεχνολογιών σχετικών με τη δικτύωση, τους αισθητήρες, τα αυτοματοποιημένα συστήματα έρευνας, την κυβερνοασφάλεια και την παρακολούθηση εντός των οχημάτων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Φορντ, θα αποτελέσει «το αίμα και τη ζωή αυτού που θα γίνει η Ford Motor στο μέλλον». Εχει προηγηθεί στην αρχή της εβδομάδας το κοινό εργαστήριο καινοτομίας που εγκαινίασαν στο Τελ Αβίβ οι Renault και Nissan με το οποίο θα διευκολυνθούν παράλληλα οι συνεργασίες τους με ισραηλινές startups.

Επίσης έχουν ήδη εξαγοράσει ισραηλινές startups ή έχουν δημιουργήσει τις δικές τους στο Ισραήλ, η αμερικανική βιομηχανία μικροεπεξεργαστών Intel Corp., η γερμανική βιομηχανία προμηθειών αυτοκινητοβιομηχανιών Continental AG, η νοτιοκορεατική βιομηχανία ηλεκτρονικών Samsung, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler και η αμερικανική General Motors.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή