Αλι Στρόκερ: Ζωή γεμάτη πρωτιές

Αλι Στρόκερ: Ζωή γεμάτη πρωτιές

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Aυτό το βραβείο το αφιερώνω σε όλα τα παιδιά που έχουν μια αναπηρία και περιμένουν κάποιος να τα εκπροσωπήσει σε αυτήν εδώ τη σκηνή. Εγώ σας εκπροσωπώ». Πριν από λίγες ημέρες, η Αμερικανίδα Άλι Στρόκερ έγινε η πρώτη ηθοποιός σε αναπηρικό αμαξίδιο που έλαβε βραβείο Τόνι και δεν θα μπορούσε παρά να το αφιερώσει στους ανθρώπους που, όπως η ίδια, χρειάζεται να παλέψουν ενάντια σε προκαταλήψεις και περιορισμούς. Η 31χρονη ηθοποιός έμεινε ανάπηρη από το στήθος και κάτω στα δύο της χρόνια, έπειτα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα. «Ήξερα ότι δεν μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο ή λακρός ή να κάνω ενόργανη. Ήμουν όμως καλή στο τραγούδι, αγαπούσα το θέατρο και οι γονείς μου με ενθάρρυναν να επικεντρωθώ σε ό,τι μπορούσα να κάνω», δηλώνει συχνά στις συνεντεύξεις της.

Στα επτά της χρόνια ξεκίνησε να τραγουδά και συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να είναι πολύ περισσότερα από ένα κοριτσάκι σε καροτσάκι. Σύντομα ανέβασε το πρώτο της μιούζικαλ, στην αυλή του εξοχικού της οικογένειάς της, με καλεσμένους όλους τους γείτονες. Αυτό το πρώτο χειροκρότημα της έδωσε την αυτοπεποίθηση, την ορμή και τη δύναμη που χρειαζόταν για να σπρώξει το αμαξίδιό της έως το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, από όπου αποφοίτησε πρώτη στην τάξη της και ως η πρώτη ηθοποιός σε αμαξίδιο που έλαβε πτυχίο. Παρά την επιτυχία της, ένιωθε τρομαγμένη και φοβισμένη, ήξερε ότι έπρεπε να ανοίξει μόνη τον δρόμο της σε μια βιομηχανία που δεν έδινε ευκαιρίες στους «διαφορετικούς». «Αφότου αποφοίτησα, δεν με καλούσαν σε πολλές οντισιόν», θυμάται στις συνεντεύξεις της, «και ήταν πολύ απογοητευτικό, γιατί ένιωθα ότι δεν μου έδιναν μια ευκαιρία». Με τον τσαμπουκά και το σθένος που επιδεικνύει ερμηνεύοντας τον ρόλο της Έιντο Άνι στο μιούζικαλ «Οκλαχόμα», ο οποίος της χάρισε το βραβείο Τόνι, κατόρθωσε να εξασφαλίσει έναν ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Glee». Το 2015 έγινε η πρώτη ηθοποιός σε αμαξίδιο που ανέβηκε στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ, συμμετέχοντας στο μιούζικαλ «Spring Awakening». «Η βιομηχανία αυτή είναι σκληρή, αλλά δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρω. Απλώς θέλω να παίρνω ρόλους επειδή είμαι η καλύτερη, όχι επειδή είμαι σε αμαξίδιο», έχει δηλώσει.   ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή