3.073 υποψήφιοι για μια θέση στα Πρότυπα Σχολεία

3.073 υποψήφιοι για μια θέση στα Πρότυπα Σχολεία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστια εξακολουθεί να είναι η ζήτηση για μία από τις θέσεις των πέντε Προτύπων Σχολείων που έχουν απομείνει, μετά την υποβάθμιση των Πρότυπων – Πειραματικών Σχολείων επί ΣΥΡΙΖΑ, από το 2015 και μετά. Συνολικά, 3.073 μαθητές δήλωσαν ότι επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις πανελλαδικού τύπου σε Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά, για μία από τις 448 θέσεις τους.

Συγκεκριμένα, για τις 96 θέσεις του Βαρβάκειου Πρότυπου Γυμνασίου δήλωσαν υποψηφιότητα 751 μαθητές, για τις 78 θέσεις του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων 874 μαθητές, για τις 78 θέσεις της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης 654 μαθητές, για τις 108 θέσεις της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά 603 μαθητές και για τις 88 θέσεις του Πρότυπου Γυμνασίου της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων κατατέθηκαν 191 αιτήσεις. Για τους ισοβαθμούντες μαθητές η σειρά κατάταξης προσδιορίζεται με κλήρωση.

Οι εξετάσεις θα γίνουν την Παρασκευή 21/6 και το υπουργείο Παιδείας καλεί «εθελοντές» εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να λάβουν μέρος στις εξετάσεις ως επιτηρητές, βαθμολογητές και θεματοδότες στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, χωρίς αμοιβή. Το 2013 και το 2014 είχε δοθεί αμοιβή, έκτοτε όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή