Παναθηναϊκός: Περιμένοντας τον Πιτίνο

Παναθηναϊκός: Περιμένοντας τον Πιτίνο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επόμενη ημέρα σχεδιασμού του νταμπλούχου Παναθηναϊκού που κατέκτησε το πρωτάθλημα στον τρίτο τελικό των πλέι οφ, κόντρα στον Προμηθέα (111-77), θα αρχίσει μεθαύριο από το «ναι» ή το «όχι» του Ρικ Πιτίνο, μέσω του twitter, στη δελεαστική πρόταση που έχει δεχθεί για να συνεχίσει να καθοδηγεί τους «πράσινους». Ο Αμερικανός τεχνικός συζητεί με τα μέλη της οικογένειάς του και κυρίως με τη σύζυγό του για να καταλήξει στην απάντηση που θα δώσει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ αναχωρώντας από την Αθήνα, οι πιθανότητες παραμονής του ήταν αυξημένες. Με την έγκριση του Πιτίνο, είτε παραμείνει είτε όχι, ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην πρώτη μεταγραφή του, με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ, Τζέικομπ Ουάιλι, για τον οποίο είχαν αναφέρει οι Ισπανοί δημοσιογράφοι ότι έχει συμφωνήσει με την ελληνική ομάδα, ύστερα από την περυσινή θητεία του στην Γκραν Κανάρια. Η πρώτη αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό, ήταν αυτή του Λούκας Λεκάβιτσους που επέστρεψε στη Ζαλγκίρις, ύστερα από δύο χρόνια.

• H μονοετής θητεία του Λούκα Μπάνκι στον πάγκο της ΑΕΚ, όπως αναμενόταν, έληξε μία ημέρα, μετά την τρίτη νίκη της (82-83) στον μικρό τελικό των πλέι οφ, κόντρα στο Περιστέρι, καθώς στον Ιταλό τεχνικό καταλογίστηκε συνολικά η ευθύνη του αποκλεισμού της Ενωσης στους ημιτελικούς με τον Προμηθέα. Το νέο πρόσωπο στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ είναι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος αποχώρησε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, είχε συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ Μάκη Αγγελόπουλο και περίμενε την ολοκλήρωση της διαδικασίας του μικρού τελικού. Για τη συνεργασία με τον Παπαθεοδώρου, εξέφρασαν αντιρρήσεις, μέσω ανακοίνωσης, οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ και τον χαρακτήρισαν «εχθρό» της ομάδας, συνδέοντας τη συγγενική σχέση του Ελληνα τεχνικού με τον επικεφαλής αθλητικής ιστοσελίδας. Ο κ. Αγγελόπουλος απάντησε με μήνυμα ενότητας και προανήγγειλε τον νέο προπονητή, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε a priori την οικογενειακή ευθύνη σε θέματα αθλητισμού και να επιτρέπουμε την προσωποφαγία και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

• Η αποχώρηση του Παπαθεοδώρου από τον ΠΑΟΚ ήταν δεδομένη και η επόμενη επιλογή προπονητή είναι ο Βασίλης Φραγκιάς που συμφώνησε με τον νέο επενδυτή της ΚΑΕ, Γιώργο Καραμάνο, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο και έχει διαφημιστική. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς έχει συμφωνήσει με τον Καραμάνο να αναλάβει τη διαχείριση για την επόμενη περίοδο και συνάμα τη μείωση του χρέους, ώστε από την περίοδο 2020-2021 να αγοράσει και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, αλλά η συμφωνία δεν έχει εγκριθεί από τη διοίκηση του ερασιτεχνικού ΠΑΟΚ που τηρεί στάση αναμονής για τις εγγυήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή