Pavlos, ο Ελληνας, ο διεθνής, ο μάγος

Pavlos, ο Ελληνας, ο διεθνής, ο μάγος

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 ο Pavlos (Παύλος Διονυσόπουλος) είχε καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα στον χώρο της τέχνης και να καταξιωθεί διεθνώς. «Ο μάγος Παύλος μας προκαλεί να ονειρευτούμε», είχε πει γι’ αυτόν ο γνωστός Γάλλος κριτικός τέχνης Πιέρ Ρεστανί. Το παιδί που γεννήθηκε στα Φιλιατρά το 1930 και μοίραζε τον καιρό του ανάμεσα στο σχολείο και στο εργαστήριο του πατέρα του –ήταν παπουτσής–, έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας πίσω του πλούσιο έργο.

Μετά τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας έφυγε για το Παρίσι χάρη σε υποτροφία του γαλλικού κράτους. Μερικά χρόνια αργότερα ο Pavlos ήρθε σε επαφή με τα μέλη της ομάδας των Νέων Ρεαλιστών και σε μια έκθεση πρόσεξε τη δουλειά του ο Ρεστανί. Ηταν ένας πίνακας με κομμένες παράλληλες λωρίδες αφισών, από εκείνες που ο δημιουργός έβρισκε περπατώντας στον δρόμο. Το 1964 παρουσίασε την πρώτη ατομική του έκθεση σε γκαλερί του Παρισιού και ακολούθησαν πολυάριθμες στην Ευρώπη, στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή