Στα αποκαλυπτήρια του Σχεδία Home!

Στα αποκαλυπτήρια του Σχεδία Home!

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας χώρος, κυριολεκτικά, προσβάσιμος σε όλους το νέο εστιατόριο – καφέ του περιοδικού Σχεδία.

Σχεδία Home. Έτσι θα ονομάζεται στο εξής το νεοκλασικό κτήριο στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Νικίου στο κέντρο της Αθήνας. Το κτίριο έγινε το εργαστήριο, εκθετήριο και πωλητήριο του «Σχεδία αρτ προτζεκτ», το σπίτι και το εστιατόριο-καφέ του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Ο χώρος του εστιατορίου που επισκεφτήκαμε είναι σύγχρονος, διακοσμημένος με αντικείμενα που έχουν φτιάξει οι άνθρωποι του περιοδικού.

Στα αποκαλυπτήρια του Σχεδία Home!-1

Στην κουζίνα και στο μενού του «σχεδία home» κυριαρχούν οι «γεύσεις της μαμάς» που έχει σχεδιάσει ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, με τον συνεργάτη του Γιάννη Υφαντίδη. Η φιλοσοφία του περιοδικού δεν θα μπορούσε να μην περάσει και στο μαγαζί με αποτέλεσμα τα φαγητά να ετοιμάζονται από τα μέλη της Σχεδίας που πήραν ειδικά μαθήματα από τον Γιάννη Υφαντίδη για να έχουμε στο πιάτο μας ένα άρτιο και πάνω από όλα νόστιμο «φαγάκι». Η σαλάτα κινόα με καπνιστό τυρί Μετσόβου, το φιλέτο τσιπούρας με σπιτική σάλτσα ντομάτας και ξύσμα πορτοκαλιού συνοδευμένο από ταμπουλέ, το φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μάραθου και καστανό ρύζι, ο χιουροπασπαλάς Μάνης από βόεια ελιά αρωματισμένο με μοσχοκάρυδο, η σαλάτα κινόα με μελιτζανοσαλάτα (μια από τις χοροφαγικές πρότασεις) και φρουτοσαλάτα για επιδόρπιο είναι μερικά από τα πιάτα που μπορούμε να παραγγείλουμε. Στο μπαρ, ο βραβευμένος bartender Πέτρος Μυτιληναίος έχει επιμεληθεί τη λίστα με 10 κοκτέιλ, ένα από αυτά το Shedia Tea με Skinos Mastiha Spirit, λεμόνι, πιπερόριζα και παγωμένο τσάι λεμόνι, αρωματικό, λίγο όξινο και κυρίως δροσιστικό.

Στα αποκαλυπτήρια του Σχεδία Home!-2

Χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο έχει σχεδιαστεί το «σχεδία home» είναι η προσέγγιση του ζητήματος της προσβασιμότητας. «Προσβασιμότητα δεν σημαίνει βάζω μία ράμπα και τελείωσε η δουλειά», όπως αναφέρουν και οι ίδιοι. Το μενού είναι διαθέσιμο και σε ακουστική βερσιόν, υπάρχουν υπερυψωμένα τραπεζάκια ώστε να μπορεί να περνά από κάτω αναπηρικό αμαξίδιο ακόμη και στο ύψος του μπαρ υπάρχει η σχετική μέριμνα και φροντίδα. Ένας χώρος για όλους στο κέντρο της πόλης έτοιμος να μας φιλοξενήσει για πρωινό καφέ, μεσημεριανό διάλειμμα, απογευματινό ποτό και γουστόζικο δείπνο.


Σχεδία Home, Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Αθήνα, T/213-0231220.

Ώρες λειτουργίας 08:00-03:00, επτά ημέρες την εβδομάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή