Υψηλοί τόνοι με FIFA και κρίση στην ΕΠΟ

Υψηλοί τόνοι με FIFA και κρίση στην ΕΠΟ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρήξη στο εσωτερικό της ΕΠΟ προκάλεσε η ανανέωση της σύμβασης του προέδρου της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα και του μέλους της ίδιας επιτροπής Χουάν Μαρίν. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ευ. Γραμμένος, ενημέρωσε τα μέλη ότι θα προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων επειδή πρόκειται για απόφαση της FIFA, η οποία βάσει καταστατικού είναι δεσμευτική για την ΕΠΟ. Τότε πήραν τον λόγο όλοι οι σύμβουλοι που φέρονται να πρόσκεινται στην ΑΕΚ και εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την ανανέωση του συμβολαίου του Περέιρα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούμε να πληρώνουμε κάποιον που δεν τον ελέγχουμε και δεν μπορούμε να τον απολύσουμε», αφήνοντας αιχμές για το ύψος των απολαβών του Πορτογάλου. Υπέρ του Γραμμένου τάχθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέμπερτ Χούμπελ, ο οποίος είπε ότι πρόκειται για απόφαση της FIFA που δεν μπαίνει σε συζήτηση.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ένα ένα τα μέλη που εξέφρασαν τις διαφωνίες τους άρχισαν να αποχωρούν από την αίθουσα! Αυτοί που αποχώρησαν ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος Ν. Βακάλης, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ευ. Ασλανίδης, ο πρόεδρος της Ενωσης Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ, Λ. Λεουτσάκος, και οι Θωμαΐδης, Ψαρρόπουλος, Δημητρίου και Παπαχρήστος. Η απαρτία της συνεδρίασης «διασώθηκε» επειδή στην αίθουσα παρέμειναν ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ και πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1, Μ. Λυσάνδρου, και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τ. Αγραφιώτης.

Ωστόσο, η σταδιακή αποχώρηση των επτά από τα 17 μέλη της Ε.Ε. δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Χούμπελ, που λίγο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα είπε: «Δεν είναι κατανοητό και μου δημιουργεί έκπληξη πως εκλεγμένα μέλη αποχωρούν από το συμβούλιο για διάφορους λόγους. Τα σάιτ γράφουν ότι ο Μελισσανίδης τηλεφώνησε και τους είπε να φύγουν. Πρέπει τα μέλη της ΕΠΟ να είναι ανεξάρτητα και όχι εξαρτημένα». Ο Μ. Λυσάνδρου πήρε τον λόγο και είπε ότι αυτός εκπροσωπεί την ΑΕΚ και είναι παρών και του ζήτησε να ανακαλέσει. Ο Χούμπελ απάντησε λέγοντας: «Μην νομίζετε πως δεν βλέπουμε και δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, δεν είμαστε βλάκες. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά τα δημοσιεύματα λένε αυτά που σας μετέφερα».

Αργότερα η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της για μια διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε παρουσία των εκπροσώπων FIFA και UEFA, από τους οποίους θα περιμέναμε την προάσπιση της νομιμότητας και η οποία πάνω απ’ όλα πλήττει βάναυσα τις δημοκρατικές διαδικασίες, εκθέτει τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο και παραπέμπει σε εποχές και πρακτικές τις οποίες το ελληνικό ποδόσφαιρο έδωσε μάχη για να καταργήσει και να ξεπεράσει».

Μένει να φανεί αν η ρήξη στο εσωτερικό της ομοσπονδίας θα βαθύνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή