Δημόσια τα ιδιωτικά

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να πω την αλήθεια, στην αρχή ένιωσα ιδιαίτερα προνομιούχος, ένας επιλεγμένος: Την περασμένη Παρασκευή, και στα δύο κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούν στο σπίτι έφτασε την ίδια στιγμή το ίδιο ακριβώς μήνυμα. Ενα προεκλογικό δέλεαρ. Είχαμε τις εκλογές μας εμείς οι δημοσιογράφοι και πριν ακόμα μεταφραστεί στο μυαλό μου το αναγραφόμενο όνομα του αποστολέα σε πρόσωπο, βιάστηκα να πιστέψω ότι κάποιος καλός συνάδελφος διεκδικούσε την ψήφο μας για τα Πειθαρχικά. Λάθεψα. Τα πράγματα ήταν κοινοβουλευτικού επιπέδου, όχι συνδικαλιστικού.

Λαθεμένη ήταν και η εντύπωσή μου πως ήμουν προνομιούχος: Το ίδιο SMS είχε φτάσει σε πολλούς. Το παραθέτω: «Θεόδωρος Φορτσάκης. Τέως πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών, υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α΄ Αθηνών. Με εμπειρία και τόλμη. Ζητώ τη στήριξή σας. Ζητώ έναν από τους τέσσερις σταυρούς σας». Γενναία η προθυμία κάποιου να φορτωθεί τον έναν έστω από τους τέσσερις σταυρούς του καθενός, δυστυχώς όμως δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα. Δεν πέρασαν πολλές ώρες και στα σόσιαλ μίντια ξέσπασε ένας από τους συνήθεις σάλους. Πολλοί παραλήπτες του απροσδόκητου μηνύματος ενοχλήθηκαν, κρίνοντας ότι παραβιάζεται ο ιδιωτικός τους χώρος. Και διαμαρτυρήθηκαν.

Να την κατανοήσουμε την αγωνία των υποψηφίων. Και να τη συμμεριστούμε, τουλάχιστον όταν διακρίνουμε ποιοτικούς ανθρώπους που πρώτη τους έγνοια είναι να προσφέρουν στα κοινά, κι όχι να ταΐσουν τη φιλοδοξία τους ακόμα κι αν χρειαστεί να μην τιμήσουν ούτε άπαξ, αν εκλεγούν, την ετυμολογία της λέξης «βουλευτής». Καμία διάθεση κατανόησης εντούτοις δεν μπορεί να καταλήγει σε άφεση αμαρτιών, όταν τα προσωπικά μας στοιχεία κυκλοφορούν καταπατημένα σε φέιγ βολάν. Στην αγορά δρουν πολλοί εμποράκοι που τα πουλάνε ή τα «δωρίζουν» σαν «φίλοι», για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς. Κάποιους σαν κι αυτούς υπονόησε και ο κ. Φορτσάκης, σε μια αμήχανη αίτηση συγγνώμης: «To SMS ήταν λάθος. Το έστειλα σε ανθρώπους που δεν έπρεπε να το έχω στείλει, καθώς δεν είχα ζητήσει την άδειά τους. Τους ζητώ συγγνώμη και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Δεν πρόκειται να τους ενοχλήσω ξανά. Με τη φασαρία των εκλογών ανακατεύτηκαν τα συγκεκριμένα τηλέφωνα. Τα είχα πάρει από φίλους μου και ήταν ανακατεμένα. Δυστυχώς μπήκαν στην αποστολή κατά λάθος».

Κατά λάθος; Εστω. Επειδή πάντως ούτε εγώ ούτε –όσο καταλαβαίνω– οι διαδικτυακά διαμαρτυρηθέντες έχουμε κοινό φίλο με τον κ. Φορτσάκη, αλλού πρέπει να αναζητηθεί ο «προμηθευτής» του. Ο όφις που τον ηπάτησε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή