Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα ακυρώσει την καταστροφική πολιτική των υπερπλεονασμάτων

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα ακυρώσει την καταστροφική πολιτική των υπερπλεονασμάτων

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους βασικούς άξονες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στον «Ελληνικό Κόσμο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σήμερα αναμένεται και η οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

«Το πρόγραμμα αυτό θέλω μέχρι τις εκλογές να φτάσει στο σπίτι κάθε συμπολίτη μας. Είναι η ταυτότητά μας στην επαφή μας με τους πολίτες. Σε αυτές τις σελίδες περιγράφονται τα σημαντικότερα από τα μέτρα που σχεδιάζουμε για την επόμενη ημέρα των εκλογών», είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης.

«Μετά τη μεγάλη νίκη της 26ης Μαϊου δεν άλλαξε μόνο το κλίμα στη χώρα μας, αλλά και το κλίμα στις αγορές. Για πρώτη φορά οι εκλογές στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζονται με δυσπιστία», ανέφερε.

«Η Νέα Δημοκρατία θα ακυρώσει στην πράξη την καταστροφική πολιτική των υπερπλεονασμάτων που συνειδητά αυτή η κυβέρνηση εφάρμοσε», είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι η Ν.Δ  θα στηρίξει και θα εκφράσει τη μεσαία τάξη.

«Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από 28% σε 20% σε μία διετία και τον φόρο στα μερίσματα αμέσως. Διπλασιάζουμε τον χρόνο συμψηφισμού και ενισχύουμε τις υπεραποσβέσεις. Η αποκλιμάκωση του ύψους δανεισμού της χώρας φέρνει μείωση του κόστους δανεισμού στις επιχερήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε: «Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία», επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να μειώσουμε τους ανέργους σε μία τετραετία σε λιγότερο από 500.000 από 850.000 που είναι σήμερα».

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για «μείωση φόρων για όλους τους πολίτες». Μίλησε για εισαγωγικό συντελεστή από 22% σε 9% για εισόδημα έως 10.000 και σταδιακή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν οι εισφορές από 20% σε 15%.

Όπως τόνισε, στο τέλος της τετραετίας θα εφαρμοστούν δύο συντελεστές ΦΠΑ, δηλαδή 11% και 22%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι θα αποκτήσει ξανά αξία η ακίνητη περιουσία και ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% στη διετία, έκπτωση για ενεργειακή αναβάθμιση και συμψηφισμό με τιμολόγια στην εφορία.

Όπως είπε, αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα και ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίαση ακινήτων.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε επίσης την άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου,  καθώς και τροποποιήσεις, όπου πρέπει, στον νέο Ποινικό Κώδικα. 

Η στήριξη των νέων οικογενειών είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε:

– Καθιερώνουμε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.

– Αυξάνουμε το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

– Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018

– Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ για χρήση σε σταθμό της επιλογής των γονέων».

«Η ΝΔ έχιε την ευθύνη να σταθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Στηρίζουμε τον θεσμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ότι η καλύτερη πολιτική κατά της φτώχειας είναι οι δουλειές και όχι τα επιδόματα και μίλησε για πρόγραμμα ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια ανέργους.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή