Γλυκιά ζωή στο Ποζιτάνο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1985, ο Σλιμ Άαρονς φωτογραφίζει τον Φράνκο Τζεφιρέλι στην εξοχική του κατοικία στο Ποζιτάνο. Στην ακτή του Αμάλφι, η βίλα Treville θα έλεγε κανείς ότι λειτουργεί σαν θέατρο, με τον Ιταλό σκηνοθέτη, σε ρόλο θιασάρχη, να υποδέχεται στη σκηνή του σημαντικές προσωπικότητες της εποχής, ανάμεσα στους οποίους ηθοποιούς, λυρικούς καλλιτέχνες, συγγραφείς, διανοουμένους, μουσικούς και χορευτές.

Επί τριάντα πέντε χρόνια, η βίλα Treville αποτέλεσε τόπο ξεκούρασης, έμπνευσης, αλλά και διαρκούς δημιουργίας για τον Ιταλό σκηνοθέτη, ο οποίος πέθανε στην οικία του στη Ρώμη στις 15 Ιουνίου, σε ηλικία 96 ετών. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, η βίλα επεκτάθηκε με νέους κήπους και βεράντες – ιδέες που ο Τζεφιρέλι έκανε πράξη σε συνεργασία με τον καλό του φίλο, αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων και σκηνογράφο Ρέντζο Μοντζιαρντίνο.

Η ουσία της αισθητικής ήταν βασικός άξονας στην καθημερινότητα, αλλά και στην επαγγελματική πορεία του Ιταλού σκηνοθέτη, ο οποίος γεννήθηκε στα περίχωρα της Φλωρεντίας το 1923, έγινε μεταφραστής βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα βοηθός του Λουκίνο Βισκόντι.

Σε αυτό το σαλόνι, πόσο εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί τον Ιταλό δημιουργό να ακούει τη φωνή μιας καλής του φίλης –και επισκέπτριας στη βίλα Treville– όπως η Μαρία Κάλλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή