Συνεχίζεται το αδιέξοδο για την ημερομηνία του ντιμπέιτ

Συνεχίζεται το αδιέξοδο για την ημερομηνία του ντιμπέιτ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ, καθώς η τοποθέτηση εκτάκτου Συνόδου Κορυφής για τις 20 Ιουνίου (για την εκλογή νέου προέδρου της Κομισιόν) ακύρωσε ουσιαστικά την αρχικώς ορισθείσα ημερομηνία της 1ης Ιουλίου.

Χθες ο Αλ. Τσίπρας, αναγνώρισε μεν το πρόβλημα αλλά επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Εχω την αίσθηση ότι πολιτικοί μου αντίπαλοι δεν επιδιώκουν την ουσιαστική αντιπαράθεση και επιμένουν σε παράλληλους μονολόγους».

Απαντώντας η ΝΔ, ανέφερε  αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιθυμούν τους παράλληλους μονολόγους, ενώ εκείνος τάχα τον διάλογο είναι δηλωτικές της αδιόρθωτης αλαζονείας του. Πόσο μάλλον όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που ουδόλως προκάλεσαν».

Σήμερα τη στάση του στις διαβουλεύσεις των κομμάτων για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών εξηγεί το Κίνημα Αλλαγής σε άτυπη ενημέρωση.

«Ούτε στο γαϊτανάκι χρέωσης ευθυνών για το ενδεχόμενο ματαίωσης τελικά του Debate συμμετέχουμε, ούτε θα παίξουμε άλλο την κολοκυθιά των ημερομηνιών. Κυρίως όμως δεν θα επιτρέψουμε μέσα από τεχνάσματα να στηθεί από την πίσω πόρτα το πολυπόθητο debate των 2 "μονομάχων", με το πρόσχημα ότι καμιά τελικά από τις ημερομηνίες που προτείναμε δεν τους βολεύει», αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Όπως υποστηρίζεται «την Παρασκευή ενημερωθήκαμε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο (;) κώλυμα του πρωθυπουργού να παραστεί στο debate την Δευτέρα 1 Ιουλίου όπως ομόφωνα είχαμε αποφασίσει στην Διακομματική την προηγούμενη Τρίτη και επιβεβαιώσαμε και κατά την συνάντηση μας την Πέμπτη το απόγευμα. Με αυτό το δεδομένο ενημερώσαμε για την διαθεσιμότητα μας να συμβάλουμε δίνοντας άμεσα 3 ακόμα εναλλακτικές ημερομηνίες. Παρότι μάλιστα αυτό μας υποχρέωνε να τροποποιήσουμε το ήδη διαμορφωμένο πρόγραμμα της Φ. Γεννηματά, κάνοντας όμως ταυτόχρονα γνωστές ποιες είναι οι εντελώς ανελαστικές σχετικές δεσμεύσεις του.

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή που συζητήθηκε το θέμα του ντιμπέιτ στην αρμόδια διακομματική επιτροπή, προσπάθησε εποικοδομητικά να συμβάλει στην πραγματοποίησή του. Παρά το γεγονός ότι είχε προγραμματισμένη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, την 1η Ιουλίου, δέχτηκε να μεταθέσει την ημερομηνία προκειμένου να διευκολύνει.

Με βάση αυτό το δεδομένο – επισημαίνεται στην ίδια ενημέρωση – το ΚΚΕ καθόρισε την προεκλογική του δραστηριότητα και μάλιστα σε ένα σύντομο χρόνο που δεν τον επέλεξε το ίδιο. Το ταξίδι του πρωθυπουργού για τη Σύνοδο Κορυφής ανέτρεψε την αρχική συμφωνία των κομμάτων. Το ΚΚΕ πρότεινε εκ νέου άλλες ημερομηνίες, όπως για παράδειγμα στις 2 Ιουλίου. Από κει και πέρα δεν πρόκειται να μπούμε σε λογικές σκοπιμότητας που δε βοηθάνε την όλη διαδικασία, ούτε φυσικά να ανατρέψουμε άρδην τον προεκλογικό μας σχεδιασμό, όταν μάλιστα ήδη δύο φορές το έχουμε πράξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή