Αλ. Τσίπρας: Η Αγκυρα να μην σκεφθεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο

Αλ. Τσίπρας: Η Αγκυρα να μην σκεφθεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μην σκεφθεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο προειδοποιεί την Αγκυρα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει σχέδιο και θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην ΕΡΤ3. 

«Όταν ο λαός έρχεται να αποφασίσει αν θα συνεχίσουμε προς τα εμπρός όλοι μαζί, παρά τα όποια λάθη και τις παραλείψεις, ή θα γυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες, η απόφαση του θα είναι ξεκάθαρη», υπογράμμισε ακομή ο Αλέξης Τσίπρας και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές.

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Άλλο ήταν οι ευρωπαϊκές εκλογές, που ήθελε να δώσει κι ένα μήνυμα δυσαρέσκειας, διότι μας πιστώνει ο κόσμος ότι βγάλαμε τη χώρα από τα Μνημόνια, αλλά ταυτόχρονα μας καταλογίζει ότι αυτό άργησε να γίνει και ό,τι έγινε με επιπρόσθετο κόπο. Το μήνυμα το πήραμε», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να τονίσει ότι τώρα ο λαός έρχεται να αποφασίσει για το μέλλον του και τη ζωή του.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα θέσει στο τραπέζι την επέκταση των 120 δόσεων και σε επιχειρήσεις και τόνισε πως αν υπάρξει συμφωνία σε αυτό, «είμαι έτοιμος ακόμα και τώρα, με μια ΠΝΠ, να νομοθετηθεί».

«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι ένας Αρμαγεδδώνας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι αυτό είναι που θέλει να κρύψει. Όχι μόνο φοροελαφρύνσεις δεν θα φέρει, αλλά θα φέρει απολύσεις, περικοπές επιδομάτων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, θα επαναφέρει πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά, δηλώνει και αναφέρεται στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα ανακούφισης της μεσαίας τάξης».

Χαρακτήρισε δε «συστημική επιλογή» τον κ. Βαρουφάκη με στόχο να ανακόψει την ανατροπή και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Προειδοποίηση σε Αγκυρα – «Δικαιωμένος» για τις Πρέσπες

«Δεν πρόκειται η Ελλάδα να επιτρέψει γεώτρηση εντός της υφαλοκρηπίδας μας. Τελεία και παύλα. Έχουμε σχέδιο και θα το αποτρέψουμε να συμβεί. Καλά θα κάνουν να μην σκεφτούν να έχουν ποτέ ένα τέτοιο σχέδιο τόσο ωμής παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», δήλωσε. Για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, είπε ότι είναι αποτέλεσμα όχι της ισχύος της γειτονικής χώρας, αλλά της αδυναμίας στην οποία έχει περιέλθει. Είπε χαρακτηριστικά ότι ο ενεργειακός πλούτος της Κύπρου αξιοποιείται ήδη σε συνεργασία με πολυεθνικές εταιρίες κολοσσούς και την ερχόμενη εβδομάδα η Ελλάδα θα υπογράψει σύμβαση με την EXXON MOBIL για την έρευνα και αξιοποίηση φυσικού αερίου νότια και δυτικά της Κρήτης.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε «απόλυτα δικαιωμένος» για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και σημειώνει πως η επίλυση του Μακεδονικού αναβάθμισε τη διεθνή αξιοπιστία και το κύρος της χώρας και ήταν αυτό που συνέβαλε στο να υπάρξει η μεταστροφή του διεθνούς παράγοντα και της ΕΕ υπέρ των εθνικών μας θέσεων, με αποτέλεσμα την ξεκάθαρη, σαφή και αυστηρή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, που είναι μια μεγάλη εθνική διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας και της Κύπρου. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για «ανεύθυνη και υποκριτική στάση» απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

«Έναν χρόνο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών όλοι, ακόμα και οι πιο ευαίσθητοι και ο τελευταίος Μακεδόνας πολίτης, καταλαβαίνουν πως η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχασε αλλά κέρδισε από αυτή τη Συμφωνία», είπε και ζήτησε να σκεφτούμε πώς θα ήταν σήμερα αν είχαμε τουρκικά μαχητικά F-16 να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, διότι η απειλή για την Ελλάδα είναι από τα ανατολικά και όχι από τα βόρεια, τα δυτικά ή τα νότια.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως όλο αυτό το διάστημα κατέρρευσαν όλα τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης. «Ήδη ο κ. Μητσοτάκης που τη θεωρούσε σχεδόν προδοτική, τώρα λέει μόνο ότι θα επιτηρεί την εφαρμογή της. Επίσης, το γεγονός ότι η ΕΕ δεν έσπευσε αμέσως να δώσει το "πράσινο φως" για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία καταρρίπτει το επιχείρημα της ΝΔ ότι δήθεν οι Ευρωπαίοι ηγέτες πίεζαν για την υπογραφή της Συμφωνίας και δήθεν η ελληνική κυβέρνηση "αντάλλαξε" τη Συμφωνία με την μη περικοπή των συντάξεων» συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή