Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 9 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 9 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ποσοστά 38,5% έναντι 29,5% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Τρίτο έρχεται το Κίνημα αλλαγής με 8% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,2 και Χρυσή Αυγή με 3,5% αντιστοίχως. 

Οριακή φαίνεται να είναι η είσοδος στη Βουλή για την Ελληνική Λύση (2,8%), καθώς επίσης και για την Ένωση Κεντρώων και το ΜέΡΑ 25, τα οποία συγκεντρώνουν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης το 2,5% των ψήφων. 

Στην παράσταση νίκης το 82% των πολιτών πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα και μόλις το 7% πιστεύει ότι π

Σε ό,τι αφορά την επόμενη κυβέρνηση το 44% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 51% κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη κυβέρνηση, το 44% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 51% κυβέρνηση συνεργασίας. Αναλυτικότερα, αυτοδύναμη κυβέρνηση επιθυμεί το 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ το 71% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας. Το 46% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 51% θεωρεί καλύτερη λύση μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% έναντι 34% του Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προηγείται και στην ερώτηση «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός» κατά 5 μονάδες, με 28% έναντι 23% του ΑΛέξη Τσίπρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή