Με το MINI Countryman στη Λέσβο

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ταξιδεύοντας με το ΜΙΝΙ Countryman

 
ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
 
Φτάνοντας στο λιμάνι της Μυτιλήνης από Πειραιά, μετά από πολύωρο ταξίδι, με το νέο MINI Countryman οργανώσαμε το οδοιπορικό μας, συμπεριλαμβάνοντας παραλίες και σημαντικά αξιοθέατα. Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας έχει δρόμους με πολλές στροφές, που χρειάζονται μεγάλη προσοχή και χαμηλές ταχύτητες, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε η κίνηση αυξάνεται.
 
Η επιλογή του ΜΙΝΙ Countryman για τη Λέσβο ήταν εξαιρετική. Το γερμανικό SUV ανταποκρίθηκε σε κάθε δυσκολία που συναντήσαμε. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι τεχνολογίες που προσφέρει στον οδηγό κάνουν πιο ασφαλή κάθε οδηγική διαδρομή και κάτω από δύσκολες συνθήκες.
 
Από τη Μυτιλήνη κινηθήκαμε προς Μανταμάδο και συνεχίσαμε προς Σκάλα Συκαμιάς, Μόλυβο και Απολιθωμένο Δάσος. Η πορεία μας με το ΜΙΝΙ συνεχίστηκε στη Σκάλα Καλλονής και στο Πλωμάρι: κάθε στάση της διαδρομής μάς προσέφερε κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό.
 
Σε όλους τους προορισμούς στη Λέσβο εισπράξαμε οδηγικά τον στιβαρό χαρακτήρα του ΜΙΝΙ, το πολύ καλό πάτημα στους επαρχιακούς δρόμους και, φυσικά, οδηγική ασφάλεια.
 
Να μην ξεχνάμε, όμως, ότι θα πρέπει πάντα να τηρούμε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να μην αναπτύσσουμε μεγάλες ταχύτητες.
 
 
ΜΙΝΙ Countryman: η στιβαρή επιλογή
 

Το MINI Countryman ξεχωρίζει στην premium compact crossover κατηγορία. Είναι περίπου 20 εκ. μακρύτερο από τον προκάτοχό του και σχεδόν 3 εκ. φαρδύτερο, ενώ το μεταξόνιό του έχει αυξηθεί κατά 7,5 εκ. Ο χώρος αποσκευών (450 λίτρα) μπορεί να φτάσει τα 1.309 λίτρα (μέγιστη αύξηση 220 λίτρα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο). Πολυάριθμες είναι οι αισθητικές επεμβάσεις, όπως η εντυπωσιακή οροφή, η εξαγωνική μάσκα και οι αναβαθμισμένοι προβολείς. Στο εσωτερικό, επιμηκυμένες γραμμές και πλούσιες επιφάνειες κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ το χαρακτηριστικό cockpit τονίζει τον στιβαρό χαρακτήρα του νέου MINI Countryman.
 
Υπάρχουν δύο βενζινοκινητήρες και δύο diesel νέας γενιάς. Η απλή έκδοση εφοδιάζεται με τον 3κύλινδρο 1.5 των 102 ή 136 ίππων και 220 Nm ροπής. Ο ισχυρός βενζινοκινητήρας στην έκδοση S έρχεται με τον 2λιτρο των 192 ίππων και 280 Nm ροπής. Τα diesel D και SD μοιράζονται τον ίδιο 2λιτρο κινητήρα (150 ίππων και 190 ίππων). Σημαντική προσθήκη είναι η έκδοση S E ALL4 (σύστημα τετρακίνησης), η οποία συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου και έναν ηλεκτροκινητήρα, με την απόδοσή τους να φτάνει τους 224 ίππους και 385 Nm ροπής. Η τιμή εκκίνησης στην έκδοση One είναι 26.510 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή