«Πρωθυπουργός» Κατεχόμενων: Δεν μίλησα ποτέ για Λας Βέγκας στην Αμμόχωστο

«Πρωθυπουργός» Κατεχόμενων: Δεν μίλησα ποτέ για Λας Βέγκας στην Αμμόχωστο

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα Βαρώσια θα ανοίξουν υπό τ/κ διοίκηση και εκεί θα γίνουν επενδύσεις», ανέφερε σε συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ο «πρωθυπουργός» των Κατεχ’ομεων, Ερσίν Τατάρ, λέγοντας πως ο ίδιος δεν μίλησε ποτέ για Λας Βέγκας.

«Η προβολή στον Τύπο ήταν λίγο λαϊκίστικη», σύμφωνα με τον κ. Τατάρ. «Από το στόμα μου η λέξη Λας Βέγκας δεν βγήκε. Τα πόδια μου πατούν γερά στη γη (είμαι προσγειωμένος)».

Σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους, τα Βαρώσια είναι έδαφος της «τδβκ» το οποίο προφυλάσσουν «οι δικές μας δυνάμεις ασφαλείας» και το άνοιγμά τους είναι ένα έργο που συζητήθηκε και με την Τουρκία».

«Υπήρχε η σκέψη ότι εάν σημειωνόταν μια εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται εδώ και 50 χρόνια, θα μπορούσε να αποτελέσει στοιχείο παζαρέματος. Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχει ενδεχόμενο συμφωνίας» είπε. 

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι «η ε/κ πλευρά συνεχίζει τις μονομερείς ενέργειες και κάνει συμφωνίες δισεκατομμυρίων για τους υδρογονάνθρακες, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά, Ακιντζί, λέει να περιμένουμε να δούμε τί θα βγει από τις διαπραγματεύσεις ή τουλάχιστον να κάνουμε κάτι από κοινού (με τους Ε/κ για τα Βαρώσια), όμως θετική απάντηση δεν μπόρεσε να πάρει (από τους Ε/κ)».«Εάν οι Ε/κ δεν λαμβάνουν υπόψη τους Τ/κ, τότε κι εμείς πλέον αλλάζουμε πολιτική», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ.

«Πρωθυπουργός» Κατεχόμενων: Δεν μίλησα ποτέ για Λας Βέγκας στην Αμμόχωστο-1

Ο «πρωθυπουργός» των Κατεχομένων επανέλαβε τη θέση ότι στα Βαρώσια βρίσκονται χιλιάδες στρέμματα βακουφικών από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, τα οποία «μας τα έκλεψαν». 

Το έργο, ανέφερε, αφορά το άνοιγμα των Βαρωσίων υπό τ/κ διοίκηση και αυτό θα καθοριστεί πώς θα γίνει τους επόμενους μήνες ή τα επόμενα χρόνια.

«Θα γίνει η καταγραφή, θα ξεκαθαρίσει το θέμα με τους τίτλους ιδιοκτησίας και μετά θα καθορισθεί ο χάρτης», σημείωσε.

Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα του καναλιού Γκεντς, αναδημοσιεύονται δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου της τουριστικής Ένωσης Ξενοδόχων νοτίου Αιγαίου, Μπουλέντ Μπουλμπούλογλου, ότι έχουν αιτηθεί τη χρήση ξενοδοχείων και άλλων επιχειρήσεων που είναι «σε αδράνεια στην περιοχή Βαρωσίων».

Ο ίδιος ανέφερε ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με το “υπουργείο τουρισμού και συναδέλφους του στον τουριστικό τομέα (δεν διευκρινίζει εάν μιλά για το τουρκικό Υπουργείο ή το «υπουργείο» στα κατεχόμενα».

«Εάν δεν μπορεί η Κύπρος να κάνει αυτή την πόλη φάντασμα να δουλέψει, εμείς είμαστε έτοιμοι να την πάρουμε. Ετοιμαζόμαστε να ενεργήσουμε με βάση τις αποφάσεις για την περιοχή των Βαρωσίων που θα πάρει η «κυβέρνηση», δήλωσε στην Χουριέτ ο Μπουλμπούλογλου.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή