Στο θέατρο «ανεβαίνει» η έκθεση Μιούλερ με ηχηρά ονόματα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Στο θέατρο «ανεβαίνει» η έκθεση Μιούλερ με ηχηρά ονόματα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι, με πλειάδα αστέρων στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, ο Μαρκ Χάμιλ, η Αλίσα Μιλάνο και η Ανέτ Μπένινγκ είναι μεταξύ των περίπου 20 ηθοποιών που θα συμμετάσχουν απόψε στην ανάγνωση της έκθεσης στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Το έργο «Ή έρευνα: Η αναζήτηση της αλήθειας σε δέκα πράξεις», του θεατρικού συγγραφέα Ρόμπερτ Σένκαν, είναι μια διασκευή της έκθεσης του Μιούλερ. Στις 448 σελίδες αυτού του κειμένου ο ειδικός εισαγγελέας περιέγραψε τα συμπεράσματά του μετά από τις έρευνες που έκανε επί δύο χρόνια για τις επαφές των συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους και τις προσπάθειές του, μετά την εκλογή του στην προεδρία, να παρεμποδίσει την έρευνα.

Η παράσταση, για μία και μοναδική βραδιά, οργανώνεται από τη Law Works, σκοπός της οποίας είναι να εκπαιδεύει το κοινό για την ακεραιότητα του δικαστικού συστήματος στις ΗΠΑ. Θα μεταδοθεί μάλιστα ζωντανά από τον ιστότοπό της οργάνωσης, στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας).

Στην ανάγνωση θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι Κέβιν Κλάιν, Τζον Λίθγκοου, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ και Ζάκαρι Κουίντο, ερμηνεύοντας κάποιους από τους δεκάδες μάρτυρες –συμπεριλαμβάνονται πρώην και νυν στελέχη της κυβέρνησης– τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στην έκθεση του Μιούλερ.

Η έκθεση αυτή ήταν επί οκτώ εβδομάδες στην κορυφή του καταλόγου της New York Times για τις πωλήσεις βιβλίων, εκτός μυθιστορημάτων. Σήμερα βρίσκεται στη 17η θέση των ευπώλητων της Amazon.com.

Στα σκαριά είναι επίσης και ένα κόμικ με υπόθεση βασισμένη στην έκθεση. Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο σχεδιαστής Σάνον Γουίλερ και ο δημοσιογράφος Στιβ Ντιούν συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια εικονογραφημένη, σατιρική εκδοχή της, έκτασης 208 σελίδων. Το κόμικ αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή