Νευρικότητα στις αγορές ενόψει της συνόδου του G20

Νευρικότητα στις αγορές ενόψει της συνόδου του G20

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εκτός του Λονδίνου, δεδομένου πως οι επενδυτές επηρεάστηκαν αφενός από την προειδοποίηση της Daimler για χαμηλότερη κερδοφορία, αφετέρου από την πτώση του γερμανικού δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης περίπου στο χαμηλό πενταετίας.

Στη Wall Street, οι μετοχές αμφιταλαντεύονταν μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της «Ομάδας των Είκοσι» (G20) στα τέλη της εβδομάδος. Εκεί αναμένεται να συναντηθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε χθες με πτώση της τάξεως του 0,25%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,12%, με την εξασθένηση της στερλίνας να ενισχύει τις εξαγωγικές εταιρείες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με απώλειες 0,53%, καθώς οι επενδυτές αποθαρρύνθηκαν από τις δυσάρεστες ειδήσεις για την Daimler και το γενικότερο κλίμα στην οικονομία. Η Daimler αναμένει χαμηλότερα κέρδη από τα αρχικώς προβλεπόμενα λόγω των υψηλότερων δαπανών που συσχετίζονται με τα πετρελαιοκίνητα οχήματά της, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Η τιμή της μετοχής της υποχώρησε έως και 3,8%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με -0,12%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με -0,49% και στην Μαδρίτη ο IBEX με -0,38%.

Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο ο Dow Jones ενισχυόταν 0,11%, ενώ ο S&P 500 είχε κάμψη κατά 0,06%. Παρά ταύτα, ο S&P βρισκόταν κοντά στα επίπεδα ρεκόρ των 2.950 μονάδων λόγω προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων του δολαρίου. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε κατά 0,1% στα 57,38 δολάρια το βαρέλι, καθώς επικράτησαν αμφιβολίες για την ισχύ της ζήτησης και υποχώρησαν οι φόβοι για άμεση σύγκρουση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διολίσθησε 1,1% στα 64,51 δολάρια το βαρέλι. «Ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει σήμερα τις τιμές του “μαύρου” χρυσού στις διεθνείς αγορές είναι η ανησυχία για μια μεγάλη υποχώρηση της ζήτησης», παρατηρεί η Commerzbank σε ανάλυσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή