Νέα εποχή Πεδουλάκη στον ΠΑΟ

Νέα εποχή Πεδουλάκη στον ΠΑΟ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To πεπρωμένο του Παναθηναϊκού και του Αργύρη Πεδουλάκη έδειξε ότι έμελλε να συνεργασθούν για τρίτη φορά σε διάστημα επτά χρόνων και ο Ελληνας τεχνικός αρχίζει νέα θητεία στον πάγκο των «πρασίνων», με χρονικό ορίζοντα λήξης το 2021. Ο Ρικ Πιτίνο που απάντησε, μέσω Twitter, την προηγούμενη Παρασκευή, ότι αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ, αν του δοθεί η ευκαιρία σε θέση τεχνικού διευθυντή ή προπονητή και αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση του Παναθηναϊκού, ενεργοποίησε άμεσα την εναλλακτική επιλογή Πεδουλάκη, με τον οποίο υπήρχε προφορική συμφωνία πριν από 20 μέρες.

Ο Πιτίνο, που δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στη σύντομη εξάμηνη θητεία του στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού», δεν αιφνιδίασε τη διοίκηση της ΚΑΕ, η οποία είχε αποφασίσει, επίσης, να μην κάνει προτάσεις σε άλλους Ευρωπαίους τεχνικούς, για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί ο απολογισμός του έργου που είχαν στο παρελθόν εγνωσμένης αξίας προπονητές, όπως οι Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Σάσα Τζόρτζεβιτς και Τσάβι Πασκουάλ, κρίθηκε ανεπιτυχής. Δεύτερον, γιατί η διαθεσιμότητα τεχνικών… εμπιστοσύνης από την αγορά του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν υπήρξε, καθώς ο Δημήτρης Ιτούδης συνεχίζει στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα κάνει το ίδιο στον πάγκο της Ζαλγκίρις.

Ο Πεδουλάκης δεν αποτελεί όνομα «μαγνήτη» για τον κόσμο του «Τριφυλλιού», που πιθανότατα διερωτάται «τι περισσότερο έχει να προσφέρει από τις δύο προηγούμενες θητείες του;», όμως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι διαθέτει καθορισμένα και αναγνωρισμένα εχέγγυα από την προπονητική καριέρα του. Στην τρίτη θητεία του καλείται να κάνει την υπέρβαση που δεν κατάφερε στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις. Το 2012, στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή είχε μιλήσει για την επανεκκίνηση του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα. Είχε «κληρονομήσει» τόσο τα επιτεύγματα του Ζοτς, όσο και τις… αναπόφευκτες συγκρίσεις των φιλάθλων με το ένδοξο παρελθόν και παρά το γεγονός ότι κατέκτησε το νταμπλ, το 2013 και το Κύπελλο, το 2014, αντικαταστάθηκε. Η δεύτερη θητεία του Πεδουλάκη, στους τέσσερις τελευταίους μήνες της περιόδου 2015-2016, ήταν σύντομη και είχε διεκπεραιωτικό χαρακτήρα, καθώς ολοκληρώθηκε χωρίς τίτλο και λόγω της χρονικής πίεσης αποδείχθηκε ότι δεν πρόλαβε να κάνει αλλαγές.

Νωρίτερα, ο δρόμος επιστροφής του 55χρονου τεχνικού στον Παναθηναϊκό άνοιξε διάπλατα από την ΚΑΕ Περιστερίου, που έλυσε κοινή συναινέσει το διετές συμβόλαιο, «θυσιάζοντας» την προοπτική της πολύ καλής πορείας της ομάδας των δυτικών προαστίων και την κατάκτηση της 4ης θέσης, αφήνοντας ανολοκλήρωτο το έργο που θα μπορούσε να είχε πετύχει στην ομάδα που τον ανέδειξε, ως παίκτη αλλά και ως προπονητή.

Ο Πεδουλάκης θα πάρει στον Παναθηναϊκό και τον Αμερικανό Μπεν Μπέντιλ, που θα είναι η δεύτερη μεταγραφή μετά τον Ουάιλι. Ο προϋπολογισμός της επόμενης περιόδου θα κυμανθεί τουλάχιστον στα επίπεδα του προηγούμενου (10-11 εκατ. ευρώ).

• Η παρουσία του Χολαργού στο πρωτάθλημα της Basket League ολοκληρώθηκε μόλις στον έναν χρόνο της και παρά τη συμμετοχή στα πλέι οφ, το σημαντικό έλλειμμα που δημιουργήθηκε (υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ) σε συνδυασμό με την πρόθεση του μεγαλομετόχου Δρόσου να μη συνεχίσει, οδηγεί στην πώληση της θέσης και του ΑΦΜ σε άλλη ΚΑΕ. Το Λαύριο που έχει υποβιβαστεί και μη γνωρίζοντας αν τελικά θα θεσμοθετηθεί ή όχι η αναδιάρθρωση του επόμενου πρωταθλήματος (16 ομάδες), βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Χολαργό. Ο Ιωνικός ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Στέργιο Κουφό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή