ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στις, 25 Ιουνίου 2009, ο πλανήτης «πάγωσε» από μία αιφνίδια είδηση: Ο Μάικλ Τζάκσον - μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος – πέθανε σε ηλικία 50 ετών από καρδιακή ανακοπή (σύμφωνα με το επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα), λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την πρώτη συναυλία της περιοδείας του που θα ξεκινούσε στο Λονδίνο.


5 Μαρτίου 2009: Ο «Βασιλιάς της Ποπ» ανακοινώνει στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου δέκα συναυλίες – όλες sold out -  στην O2 Arena του Λονδίνου

Η είδηση του θανάτου του εμβληματικού καλλιτέχνη προκάλεσε παγκόσμια θλίψη και εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα online που «έριξε» το ίντερνετ από την υπερφόρτωση των χρηστών και την άνευ προηγουμένου χρήση της Google, του AOL Instant Messenger, του Twitter και της Wikipedia.


26 Ιουνίου 2009: Λουλούδια, κεριά και αφιερώματα στο αστέρι του Μάικλ Τζάκσον στη Λεωφόρο της Δόξας, μία μέρα μετά τον θάνατό του

Ο Τζάκσον σταμάτησε να αναπνέει ενώ προσπαθούσε να κοιμηθεί υπό τη φροντίδα του Conrad Murray, του προσωπικού του γιατρού. Όπως αποδείχθηκε, τη στιγμή του θανάτου του, του  είχε χορηγηθεί προποφόλη, λοραζεπάμη και μιδαζολάμη. Διενεργήθηκε έρευνα ανθρωποκτονίας κατά του Conrad Murray, ο οποίος καταδικάσθηκε το 2011 σε φυλάκιση 4 ετών για το θάνατο του Τζάκσον. Πέρασε 2 χρόνια στη φυλακή και αφέθηκε ελεύθερος το 2013 λόγω καλής διαγωγής.

Η αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική διάνοια του «Βασιλιά της Ποπ» αμαυρώθηκε το 1993, όταν ένα 13χρονο αγόρι κατηγόρησε τον Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση. Τότε η υπόθεση έληξε με εξώδικο συμβιβασμό πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων. Το 2003 κατηγορήθηκε από ένα άλλο 13χρονο αγόρι για σεξουαλική κακοποίηση - ο Τζάκσον πέρασε από δίκη το 2005 και αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.


2 Μαρτίου 2005: Ο Μάικλ Τζάκσον χαιρετά τους θαυμαστές του ενώ προσέρχεται στο δικαστήριο της Σάντα Μπάρμπαρα, κατηγορούμενος και παιδική σεξουαλική παρενόχληση

Αν και τα τελευταία χρόνια πριν τον θάνατό του, ο «Βασιλιάς της Ποπ» είχε μερικώς αποσυρθεί και οι φήμες για την προσωπική του ζωή και την ψυχική του υγεία έδιναν και έπαιρναν, όταν πέθανε, η παγκόσμια φρενίτιδα που επικράτησε για τα τραγούδια του – παλιές επιτυχίες και μεταθανάτιες πρώτες κυκλοφορίες – έκαναν τον Μάικλ Τζάκσον τον πιο εμπορικό διάσημο από το θάνατό του, με κέρδη εκατομμυρίων ετησίως (825 εκατομμύρια δολάρια το 2016), κάθε χρόνο.


25 Αυγούστου 1993: Ο Μάικλ Τζάκσον στην περιοδεία του "Dangerous" στην Μπανγκόγκ

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ