Πρώτη φορά κάμπινγκ

8' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταξιδεύετε με φίλους ή με μικρά παιδιά; Προτιμάτε βαβούρα ή ησυχία; Προτού στήσετε σκηνή, συμβουλευτείτε τον οδηγό που ακολουθεί.

Τι σημαίνει καλό κάμπινγκ; Για ορισμένους είναι η μικρή απόσταση από τη θάλασσα, για πολλούς η πυκνή σκιά. Για κάποιους μπορεί να είναι η ησυχία ή η βαβούρα και η διάθεση για πάρτι, ενώ για άλλους το καλό φαγητό και οι δραστηριότητες στη φύση. Έχοντας ως δεδομένο την καθαριότητα, το ωραίο φυσικό περιβάλλον και τις παροχές, καταρτίσαμε τη δική μας λίστα με τα κάμπινγκ-φιναλίστ που ξεχωρίζουν στην κατηγορία τους, το καθένα για διαφορετικούς λόγους.

ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Club Agia Anna, Αγία Άννα, Εύβοια

Ένα από τα πιο οργανωμένα κάμπινγκ της χώρας, είναι ιδανικό για οικογένειες. Παιδότοποι, γήπεδα και προβολές ταινιών, πολλές επιλογές και για φαγητό και καφέ. Μπορείτε να νοικιάσετε και δωμάτια, cabanas ή yurts (μεγάλες στρογγυλές κατασκευές σαν σκηνές). Από 45 ευρώ το δωμάτιο για 2 άτομα, από 129 ευρώ οι cabanas, 139 ευρώ το yurt, από 8 ευρώ η σκηνή, 9 ευρώ το άτομο.

Αγία Άννα, τηλ. 22270-97250, clubagiaanna.gr

Πρώτη φορά κάμπινγκ-1

Στο Club Agia Anna στη Βόρεια Εύβοια ενοικιάζονται και δωμάτια, cabanas και yurts.

Gythion Bay, Γύθειο

Ήσυχο, δίπλα στη θάλασσα, πολύ καθαρό και με ευγενικό προσωπικό. Διαθέτει πισίνα, παιδική χαρά, ταβέρνα, μπαρ και μίνι μάρκετ. Από 5 ευρώ η σκηνή, 6,50 ευρώ το άτομο.

Mαυροβούνι Γυθείου, τηλ. 27330-22522, gythiocamping.gr

Grammeno, Παλαιόχωρα, Χανιά

Κέδροι, αλμυρίκια και μια αμμώδης παραλία που βλέπει στο Λιβυκό πέλαγος: σε τέτοιο σκηνικό θα ζήσετε στο κάμπινγκ Grammeno. Οι επιλογές διαμονής είναι πολλές: από ξύλινη σκηνή και τροχοβίλα, που μπορείτε να νοικιάσετε, μέχρι τη δική σας σκηνή. Από 5,50 ευρώ η σκηνή, 7 ευρώ το άτομο.

Παραλία Γραμμένο, Παλαιόχωρα, Χανιά, τηλ. 28230-42125, grammenocamping.gr

Lichnos, Πάργα

Σε μια κατάφυτη πλαγιά πάνω από την παραλία Λύχνος βρίσκεται το κάμπινγκ Lichnos. Καλές θέσεις με σκιά κάτω από ελαιόδεντρα, εστιατόριο, καφέ και μίνι μάρκετ. Από 7 ευρώ η σκηνή, 7,50 ευρώ το άτομο.

Παραλία Λύχνος, Πάργα, τηλ. 26840-31171, enjoy-lichnos.net

Φοίνικες, Φοινικούντα, Μεσσηνία

Καλή σκιά σχεδόν σε όλες τις θέσεις, μεγάλη αμμουδιά με ρηχά νερά, καλό φαγητό στο εστιατόριο. Είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες, διαθέτει και παιδότοπο. Από 5 ευρώ η σκηνή, 6,50 ευρώ το άτομο.

Φοινικούντα, Μεσσηνία, τηλ. 27230-28524, finikescamping.gr

Thalatta Kalamitsi, Χαλκιδική

Μια πανέμορφη παραλία και ένας μεγάλος χώρος με πολλά δέντρα: το κάμπινγκ Thalatta στο Καλαμίτσι, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, είναι κατάλληλο για οικογένειες και παρέες ή ζευγάρια που αναζητούν ησυχία και χαλάρωση. Διαθέτει πισίνα, γυμναστήριο, παιδική χαρά, ενώ διοργανώνονται διάφορες δραστηριότητες, όπως yoga, δίπλα στη θάλασσα. Αν δεν έχετε δική σας σκηνή, μπορείτε να νοικιάσετε από τροχόσπιτο και πολυτελή σκήνη μέχρι τροχοβίλες για 4 ή 6 άτομα. Από 6,80 η σκηνή, 6 ευρώ το άτομο.

Καλαμίτσι, Σιθωνία, τηλ. 23750-41410, thalattacamp.gr

Νησί, Φθιώτιδα

Ένας μοναδικός στο είδος του πολυχώρος βρίσκεται στον Μαλιακό κόλπο, λίγο μετά τη Στυλίδα. Δεν θα πάτε τόσο για τη θάλασσα, όσο για τις υποδομές. Θα μείνετε σε ξύλινα bungalows, στρογγυλές πολυτελείς σκηνές, μεγάλες τριγωνικές σκηνές, ακόμα και σε δεντρόσπιτα. Τα παιδιά θα απασχολούνται με τις δραστηριότητες που προσφέρονται κάθε μέρα, ενώ εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και προβολές ταινιών, διοργανώνονται και για μεγάλους. Από 7 ευρώ η σκηνή και 5,50 ευρώ το άτομο, από 40 ευρώ η ενοικίαση σκηνής για 2 άτομα, 65 ευρώ το δεντρόσπιτο, 90 ευρώ το bungalow.

Άγιος Ιωάννης, Παραλία Ραχών, Φθιώτιδα, τηλ. 22380-31809, nisi.com.gr


ΓΙΑ ΠΑΡΕΕΣ

Αρμενιστής, Χαλκιδική

Ένα από τα μεγαλύτερα κάμπινγκ της χώρας, δίπλα σε μια υπέροχη παραλία στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Εκτός από τις αριθμημένες θέσεις για τη δική σας σκηνή, προσφέρει για ενοικίαση σπιτάκια, τροχόσπιτα και σκηνές glamping. Διαθέτει εστιατόριο, σνακ μπαρ, καφέ, beach bar, σούπερ μάρκετ και περίπτερο. Από 80 ευρώ το σπιτάκι, 62 ευρώ το τροχόσπιτο, 75 ευρώ οι σκηνές glamping. Από 7,80 ευρώ η σκηνή, 7,80 ευρώ το άτομο.

Παραλία Αρμενιστής (ανάμεσα σε Βουρβουρού και Σάρτη), Σιθωνία, τηλ. 23750-91487, armenistis.gr

Σίμος, Ελαφόνησος

Δίπλα σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της νότιας Ελλάδας βρίσκεται το κάμπινγκ Σίμος, στην Ελαφόνησο. Η περιοχή είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura και από το κάμπινγκ θα βρίσκεστε σε δευτερόλεπτα στην παραλία με τους αμμόλοφους και τα γαλαζοπράσινα νερά. Εκτός από θέσεις για σκηνές και τροχόσπιτα, διαθέτει και bungalows για ενοικίαση, ενώ δίνεται η δυνατότητα να νοικιάσετε σκηνή και υπόστρωμα. Από 90 ευρώ το bungalow για 2 άτομα, 6 ευρώ η σκηνή και 8 ευρώ το άτομο.

Παραλία Σίμος, Ελαφόνησος, τηλ. 27340-22672, simoscamping.gr

Coralli, Σέριφος

Κοντά στο λιμάνι και δίπλα στην αμμώδη παραλία Λιβαδάκια, προσφέρεται για ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές. Διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, πισίνα, μίνι μάρκετ και μπάρμπεκιου. Το βανάκι θα σας μεταφέρει από και προς το λιμάνι, αλλά και σε διάφορες παραλίες του νησιού. Ο χώρος και οι σκιές είναι περιορισμένες, οπότε καλύτερα να κανονίσετε τη διαμονή σας πριν από τις αρχές Αυγούστου. Από 7 ευρώ η σκηνή, 8 ευρώ το άτομο.

Λιβαδάκια, Σέριφος, τηλ. 22810-52060, corallicamping.gr

Πρώτη φορά κάμπινγκ-2

Μπροστά στην παραλία Λιβαδάκια στη Σέριφο βρίσκεται το κάμπινγκ Coralli. (Φωτογραφία: Stefanos Addimando/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΤΙΜΑΝΤΟ)

Καραβόμυλος, Κεφαλονιά

Μεγάλο κάμπινγκ με αριθμημένες θέσεις, εστιατόριο, πισίνα και μίνι μάρκετ ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, λίγο έξω από τη Σάμη. Στα συν, το καλό φαγητό στο εστιατόριο και το φιλικό προσωπικό. Από 5,50 ευρώ η σκηνή, 9 ευρώ το άτομο.

Σάμη, Κεφαλονιά, τηλ. 26740-22480, camping-karavomilos.gr

Συκιά, Κάτω Γατζέα, Πήλιο

Σε έναν παλιό ελαιώνα 39 στρεμμάτων δίπλα στη θάλασσα, διαθέτει θέσεις με φυσική σκιά, αμμώδη παραλία, παντοπωλείο και ταβέρνα με καλό φαγητό. Από 4,50 ευρώ η σκηνή και 8 ευρώ το άτομο.

Κάτω Γατζέα, Πήλιο, τηλ. 24230-22279, www.camping-sikia.gr

Maragas, Νάξος

Ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, την Πλάκα και την Αγία Άννα, το κάμπινγκ Maragas βρίσκεται στην ομώνυμη παραλία με την ψιλή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά. Ιδανικό για όσους δεν έχουν δικό τους εξοπλισμό, καθώς ενοικιάζονται σκηνές, αλλά και δωμάτια ή στούντιο. Από 3 ευρώ η σκηνή, 9 ευρώ το άτομο.

Αγία Άννα, Νάξος, τηλ. 22850-42552, maragasbeachnaxos.com

Πρώτη φορά κάμπινγκ-3

Στο κάμπινγκ Marαgas στη Νάξο. (Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΦΟΣ)

 

Καστάνης, Αμοργός

Με θέα στο λιμάνι των Καταπόλων, δεν βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, αλλά είναι ήσυχο και καθαρό. Πολύ καλό φαγητό στο εστιατόριο και πρωινό με τοπικά προϊόντα. Διαθέτει και καλύβες για ενοικίαση. Από 3 ευρώ η σκηνή, 5 ευρώ η διανυκτέρευση.

Κατάπολα, Αμοργός, τηλ. 22850-71277, amorgoscamping.gr


ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

Bubble Suites, Νέα Μουδανιά, Χαλκιδική

Πώς θα σας φαινόταν να κοιμάστε και να βλέπετε τα αστέρια στον ουρανό; Αυτή ήταν η ιδέα πίσω από τις bubble tents, τις στρογγυλές σκηνές με διάφανη οροφή, που από φέτος είναι εγκατεστημένες σε ελαιώνα στα Νέα Μουδανιά. Διαθέτουν κλιματισμό, ξεχωριστό μπάνιο και κάποιες από αυτές υπαίθριο τζακούζι. Από 120 ευρώ για 2 άτομα.

Νέα Μουδανιά, Χαλκιδική, τηλ. 6944-736386, bubbletents.gr

 

Ακτή Ονείρου, Χαλκιδική

Σε έναν καταπράσινο, αμμουδερό κόλπο ανάμεσα στη Βουρβουρού και τη Σάρτη, το κάμπινγκ Ακτή Ονείρου προσφέρει τη δυνατότητα ενοικίασης πολυτελούς bungalow, τροχοβίλας ή τροχόσπιτου. Στα συν, η καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους, στα μείον οι ακριβές τιμές στο μίνι μάρκετ και στο εστιατόριο. Από 85 ευρώ η ενοικίαση bungalow για 2 άτομα.

12ο χλμ. Βουρβουρούς-Σάρτης, τηλ. 23757-70910, aktioneirou.gr

Πρώτη φορά κάμπινγκ-4

Στην παραλία μπροστά στο κάμπινγκ Ακτή Ονείρου στη Βουρβουρού Χαλκιδικής. (Φωτογραφία: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

Porto Elea, Χαλκιδική

Θαλάσσια ποδήλατα, κανό, μικρά σκάφη, γήπεδο beach volley και άλλες δραστηριότητες προσφέρει το κάμπινγκ δίπλα στη θάλασσα. Υπάρχει η επιλογή ενοικίασης δωματίων και τροχοβίλας (από 95 ευρώ για 2 άτομα με πρωινό το δίκλινο και από 110 ευρώ για 4 άτομα η τροχοβίλα).  

Ακτή Ζωγράφου, Βουρβουρού, τηλ. 6984-625581, portoelea.com

 

Αγροικίες, Μαραθόπολη, Μεσσηνία

Δεν πρόκειται ακριβώς για κάμπινγκ, αφού δεν μπορείτε να φέρετε τη δική σας σκηνή, αλλά προσφέρονται μεγάλες σκηνές σαφάρι για ενοικίαση. Κοντά στη θάλασσα θα βιώσετε μια μοναδική εμπειρία διαβίωσης σε πολυτελή σκηνή με ιδιωτικό μπάνιο, διπλό κρεβάτι και κλιματισμό. Από 140 ευρώ η σκηνή με πρωινό για 2 ενήλικες και 2 παιδιά.

Γεφυράκι, Μαραθόπολη, Μεσσηνία, τηλ. 27630-61226, agrikies.gr

Πρώτη φορά κάμπινγκ-5

Στο κάμπινγκ Αγροικίες, στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, θα μείνετε σε μεγάλες σκηνές σαφάρι.


ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ

Κάμπινγκ φυσικής διαβίωσης, Σαμοθράκη

Για λίγους και τολμηρούς. Το δημοτικό κάμπινγκ της Σαμοθράκης θα δοκιμάσει τα όριά σας, αφού θα πρέπει να στήσετε τη σκηνή σας σε πυκνή βλάστηση, σε χώρους που δεν φωτίζονται και να κάνετε ντους με κρύο νερό. Είναι όμως μια εμπειρία τόσο για τους φυσιολάτρες αλλά και για όσους μπορούν να θυσιάσουν ανέσεις για να απολαύσουν την ησυχία. Δίπλα στη θάλασσα, διαθέτει μίνι μάρκετ και καφέ-εστιατόριο. Η διαμονή στο κάμπινγκ είναι δωρεάν.

Θερμά, Σαμοθράκη, τηλ. 25510-98424


ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

• Κάντε εγκαίρως κράτηση. Τα περισσότερα κάμπινγκ γεμίζουν τον Αύγουστο και υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε θέση ή, αν βρείτε, να μην έχει καλή σκιά ή να είναι μακριά από τη θάλασσα. Αν το κάμπινγκ έχει αναρτημένο το πλάνο των θέσεων, δείτε το πρώτα και ζητήστε συγκεκριμένες θέσεις. Ισχύει και εδώ το ότι, αν μπορείτε να αποφύγετε τις ημέρες αιχμής και να κάνετε διακοπές τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο, οι συνθήκες θα είναι καλύτερες.

• Αν χρειαστεί να διαλέξετε θέση επιτόπου, σκεφτείτε το καλά. Δείτε τη θέση του ήλιου και την ώρα και υπολογίστε πότε θα χτυπάει ο ήλιος τη σκηνή σας και τι σας βολεύει εσάς, ανάλογα με το αν ξυπνάτε πολύ νωρίς, αν θέλετε να κάθεστε στη σκηνή και το μεσημέρι, κ.λπ.

• Τα περισσότερα κάμπινγκ στην Ελλάδα επιτρέπουν τα αυτοκίνητα, και μάλιστα προβλέπουν θέσεις ακριβώς δίπλα στη σκηνή. Αν σας ενοχλεί αυτό, ρωτήστε πριν κάνετε κράτηση.

• Συνήθως οι ώρες κοινής ησυχίας τηρούνται, παρ’ όλα αυτά μπορεί να βρεθείτε δίπλα σε θορυβώδη παρέα. Αν αυτό συμβεί, προτείνετέ τους ένα ωραίο σημείο μακριά από σκηνές. Τα περισσότερα κάμπινγκ έχουν ελεύθερους χώρους ή παραλία στην οποία μπορούν οι κατασκηνωτές να κάνουν όση φασαρία θέλουν.

• Φροντίστε να φτάσετε στο κάμπινγκ όσο είναι ακόμη μέρα, για να στήσετε πιο εύκολα τη σκηνή σας. Προνοήστε το πρώτο βράδυ να μη βάλετε τους πασσάλους, για να μπορείτε να τη μετακινήσετε –αν το κρίνετε απαραίτητο– την επόμενη μέρα, εφόσον έχετε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα «δεδομένα» για τη θέση (ήλιος, γείτονες, κ.ά.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή