Νέα NAVTEX από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέα NAVTEX από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δέσμευση οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ με νέα NAVTEX προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για άσκηση με πραγματικά πυρά, αγνοώντας, όπως φαίνεται, τις προειδοποιήσεις Αθήνας και Ευρώπης. 

H Άγκυρα εξέδωσε νέα «εξαγγελία προς ναυτιλλομένους» (NAVTEX) για να «κλείσει» περιοχές που βρίσκονται σε κυπριακά χωρικά ύδατα για ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε επτά διαφορετικές ημερομηνίες από 2 έως 17 Ιουλίου.

Νέα NAVTEX από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ-1

«Οποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έχει τίμημα σοβαρό», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ενώ υπογρτάμμισε την απόφαση της Αθήνας να στηρίξει την Κύπρο στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για το Καστελόριζο και στο ότι δεν θα επιτρέψει καμία γεώτρηση στην περιοχή, ο Ερντογάν εμφανίστηκε σήμερα ανυποχώρητος, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως ό,τι και να λέει ο Ελληνας πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή