Το μπάσκετ σε αδιέξοδο

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αβεβαιότητα για την αριθμητική συμμετοχή των ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League, λόγω της άγνωστης κατάληξης του αιτήματος αναδιάρθρωσης, καθώς και εξαιτίας των αλλαγών που πρόκειται να προκύψουν από την αντικατάσταση ομάδων που παραχωρούν τη θέση τους σε άλλες, έχει προκαλέσει πλήρη σύγχυση στη διοίκηση και στα μέλη της λίγκας. Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, άρχισαν να γυρνούν την πλάτη τους στα άλλα μέλη του συνεταιρισμού και στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ έλαμψαν διά της απουσίας τους, ενώ και η θέση του Χολαργού, που αποφάσισε να μην συνεχίσει στην Α1 κατηγορία, ήταν κενή. Εν αναμονή της απόφασης του ΑΣΕΑΔ για την προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, που έχει ζητήσει τη μη επικύρωση της βαθμολογίας, και δέκα ημέρες μετά την αγωνιστική ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, οι ομάδες του επαγγελματικού μπάσκετ είναι εγκλωβισμένες σε λαβύρινθο προβλημάτων που στην πλειονότητά τους είναι οικονομικά, ενώ δεν μπορούν να υπολογίσουν τα έσοδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της ονοματοδοσίας του πρωταθλήματος, που αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερα. Η διάθεση των φυσικών προσώπων που είναι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ για να συνεχίσουν να επενδύουν στις ομάδες τους είναι εξαιρετικά μειωμένη, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως είναι ο Προμηθέας, το Περιστέρι και ο Ηφαιστος. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες κι άλλες ομάδες του προηγούμενου πρωταθλήματος να αρχίσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το τίμημα παραχώρησης της θέσης τους στην επόμενη περίοδο και του ΑΦΜ τους. Η μοναδική εξέλιξη στη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ ήταν η ενημέρωση της μελέτης που εκπονήθηκε από εταιρεία για την κατανομή του οικονομικού ανταλλάγματος από την παραχώρηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του πρωταθλήματος, με νέα κριτήρια και όχι μόνο με τη βαθμολογική θέση στο προηγούμενο πρωτάθλημα.

Αποφασίστηκε η έγκριση του τρόπου κατανομής να πραγματοποιηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 15 Ιουλίου και σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, οκτώ ημέρες αργότερα.

• Παίκτης που ανήκει στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με το συμβόλαιό του και τη μη εξαγορά της σχετικής ρήτρας, ώστε να έμενε απευθείας ελεύθερος, είναι ο Μάρκους Ντένμον, αλλά ουσιαστικά δεν πρόκειται να φορέσει ξανά την πράσινη φανέλα, τουλάχιστον για την επόμενη περίοδο – εκτός θεαματικής ανατροπής. Ο Παναθηναϊκός, τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε την επιστροφή του Αμερικανού παίκτη στην ομάδα ύστερα από έναν χρόνο παρουσίας του στο πρωτάθλημα της Κίνας, αλλά σε διάστημα δέκα λεπτών ο Σέρβος εκπρόσωπός του Μίσκο Ραζνάτοβιτς και ο ίδιος ο Ντένμον ανακοίνωσαν στα social media ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο δεν υφίσταται συμφωνία, και παράλληλα αναμένονται προτάσεις από ενδιαφερόμενες ομάδες για τη σύναψη συνεργασίας. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι ο Ντένμον δεν άσκησε το δικαίωμα αποδέσμευσής του και, εφόσον διαφωνεί με την όλη διαδικασία, μπορεί να προσφύγει στη FIBA, ενώ τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν καταδέχεται να έχει στην ομάδα του παίκτες που δεν θέλουν να αγωνιστούν σε αυτή.

• Ο Ηλίας Ζούρος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Περιστερίου για τα δύο επόμενα χρόνια.

• Ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Χρήστος Σταυρόπουλος, αποχώρησε ύστερα από 19 χρόνια συνεργασίας και ανέλαβε ανάλογα καθήκοντα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή