Ο κατά συρροήν δολοφόνος που αγαπάει τη μυθολογία

Ο κατά συρροήν δολοφόνος που αγαπάει τη μυθολογία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικά χρόνια η ταινία «Ετερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια είχε κάνει περισσότερο θόρυβο με την απόσυρσή της από τις αίθουσες, λόγω της γνωστής υπόθεσης βίαιων επιθέσεων σε οδηγούς ταξί, και την ακόλουθη κυκλοφορία μέσω YouΤube, παρά με το περιεχόμενό της. Αδίκως, αφού το φιλμ ήταν από τις σπάνιες περιπτώσεις ελληνικού αστυνομικού που μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς δίπλα στον διεθνή… ανταγωνισμό. Το ίδιο πάνω κάτω συμβαίνει και με την ομώνυμη σειρά που έχει κάνει πρεμιέρα εδώ και 10 μέρες την Cosmote TV και είναι διαθέσιμη ολόκληρη στο τμήμα on demand της πλατφόρμας. Η απόφαση του συνδρομητικού καναλιού να εμπιστευθεί στον Τσαφούλια την ανάπτυξη της ιδέας του σε σειρά, μόνο επιτυχής μπορεί να χαρακτηριστεί· τα 8 επεισόδια του «Ετερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές» βλέπονται απνευστί, με το ενδιαφέρον και την αγωνία που αρμόζει στη μαρκίζα «αστυνομικό μυστηρίου». Πρωταγωνιστής του είναι ξανά ο εκκεντρικός εγκληματολόγος Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), ο οποίος αυτή τη φορά έρχεται αντιμέτωπος με έναν κατά συρροήν δολοφόνο που χρησιμοποιεί σαν υπογραφή των πράξεών του τους άθλους του Θησέα. Στο πλευρό του έχει ακόμα σε πολύ ενεργούς ρόλους τους Μάνο Βακούση και Πέτρο Λαγούτη, οι οποίοι υποδύονται αστυνομικούς.

Φυσικά η σειρά έχει και τις αδυναμίες της, κανείς δεν ισχυρίζεται πως πρόκειται για σίκουελ του «True Detective». Στον ωκεανό της μετριότητας και της σάχλας όμως που βασιλεύει στην ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία, τέτοιες προσπάθειες ξεχωρίζουν. Κυρίως αποδεικνύουν πως έστω και με σχετικά περιορισμένα μέσα –το μπάτζετ μοιάζει αρκετά υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά όχι κάτι εντυπωσιακό– μπορεί να παραχθεί άρτιο περιεχόμενο· το μόνο που χρειάζεται είναι εμπιστοσύνη στους (αποδεδειγμένα) αξιόλογους Ελληνες κινηματογραφιστές και ευελιξία από την πλευρά τους, ώστε να μετατρέψουν τις καλές ιδέες σε ποιοτικό προϊόν για το ευρύ κοινό.

Η σειρά του Τσαφούλια το πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό αυτό και παρόλο που βρίσκεται σε συνδρομητικό κανάλι, δείχνει τον δρόμο και για τα ελεύθερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή