Αποκαλύψεις-κόλαφος κατηγορουμένου για δολοφονία Φύσσα

Αποκαλύψεις-κόλαφος κατηγορουμένου για δολοφονία Φύσσα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρασκήνιο με απειλές και εκβιασμούς, με σκοπό να αποκρυφθούν η αλήθεια και οι ευθύνες όσων μετείχαν στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, περιέγραψε απολογούμενος ο κατηγορούμενος Γ. Δήμου, ο οποίος εκλήθη στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α., όπως είπε, για «νουθεσίες».

Οπως ανέφερε χθες στην απολογία του ο κατηγορούμενος, την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τού τηλεφώνησε ηγετικό στέλεχος και του ζήτησε να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Η συνάντηση έγινε τελικά κοντά στο σπίτι του και ο συγκατηγορούμενός του, όπως ανέφερε ο Δήμου στο δικαστήριο, του είπε: «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην Αστυνομία όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι, ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους».

Τότε, όπως πρόσθεσε απολογούμενος ο Γ. Δήμου, ο ίδιος απάντησε, «μη με ανακατεύεις με τέτοια. Του είπα: Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα, εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά, θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία;» Ο κατηγορούμενος πρόσθεσε ότι στη συνέχεια δέχθηκε απειλές, ότι του είπαν πως «θα του κάνουν τον βίο αβίωτο και ότι καλύτερα θα ήταν να μην είχε γεννηθεί» και ότι του δήλωσαν πως «θα τον σκοτώσουν». Οπως είπε ο Δήμου, τηλεφώνησε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα πρώτη φορά στον Ρουπακιά, όταν έλαβε ένα sms από την τοπική οργάνωση της Νίκαιας. Τότε ο Ρουπακιάς του είπε να τηλεφωνήσει στο στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, Γ. Πατέλη.

Στη συνέχεια, στη δίκη απολογήθηκε ο Ιωάννης-Βασίλειος Κομιανός, κατηγορούμενος επίσης για τη δολοφονία Φύσσα, για την οποία δήλωσε σοκαρισμένος. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι έμαθε πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δολοφόνησε τον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα από την τηλεόραση, την επομένη του εγκλήματος. Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων του δικαστηρίου σχετικά με την ενημέρωση που μπορεί να είχε για τη δολοφονία Φύσσα, ο Κομιανός ανέφερε: «Εγώ, ο Τσακανίκας και κάποια άλλα άτομα βρεθήκαμε στα γραφεία του Πειραιά, δύο με τρεις ημέρες μετά την ανθρωποκτονία. Συζητούσαμε για τη δολοφονία, πώς έγινε και γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος.

Βασικά ήμασταν όλοι σε σοκ γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Μέχρι και σήμερα, τι έγινε ακριβώς και γιατί, εγώ δεν το έχω μάθει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή