Νέα στρατηγική από τον Αλ. Τσίπρα με μετωπική σε ΚΙΝΑΛ

Νέα στρατηγική από τον Αλ. Τσίπρα με μετωπική σε ΚΙΝΑΛ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφή μετατόπιση σε σχέση με τη στάση που κράτησε το προηγούμενο διάστημα έναντι του ΚΙΝΑΛ, έκανε χθες ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star Channel, «αποκαλύπτοντας» παράλληλα τη διμέτωπη στρατηγική του ενόψει εκλογών. Ο κ. Τσίπρας εγκατέλειψε οριστικά τους ήπιους τόνους έναντι του μικρού συγκάτοικου της «κεντροαριστερής πολυκατοικίας» και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κ. Γεννηματά χαρακτηρίζοντάς την «κακέκτυπο της δημοκρατικής παράταξης», ενώ για πρώτη φορά μίλησε τόσο «καθαρά» υπέρ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν με αφορμή το tweet του πρωθυπουργού ανήμερα την επέτειο του θανάτου (23 Ιουνίου) του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να παραδεχτούμε όλοι ότι ήταν ένα πρόσωπο (σ.σ. ο Ανδρέας Παπανδρέου) που κατάφερε να βάλει τα θεμέλια της ανασύστασης μιας πλειοψηφικής δημοκρατικής παράταξης» και ήταν αυτός «ο οποίος σε κρίσιμες στιγμές με αντίπαλο τότε τον πατέρα Μητσοτάκη της Ν.Δ., υπενθύμισε στον ελληνικό λαό ότι η Δεξιά στον τόπο είχε φέρει διχασμό, συγκρούσεις και μια χώρα όπου κυβερνιόταν από προνομιούχους», σημείωσε. Κάνοντας προβολή στο σήμερα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε την επίθεσή του, λέγοντας πως αυτό που έκανε ήταν να υπενθυμίσει «στον δημοκρατικό κόσμο που το ΠΑΣΟΚ ενέπνευσε για πολλές 10ετίες» ότι «δεν μπορεί σήμερα να υπάρχει ένα κακέκτυπο δημοκρατικής παράταξης που να λέει ότι θέλει να ξαναστηθεί η διακυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη», τονίζοντας πως «αυτό λέει η κ. Γεννηματά» όταν μιλάει για ψήφο στήριξης ή ανοχής στη Ν.Δ. Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, κατέληξε λέγοντας: «Απευθύνομαι στην ψυχή των ψηφοφόρων, του απλού κόσμου του ΠΑΣΟΚ που μεγάλωσε και έζησε με τη μνήμη για το τι σημαίνει αυτή η Δεξιά που θέλει να ξανακυβερνήσει και αναρωτιέμαι αν θα κάνει τη χάρη στην κ. Γεννηματά να δει ένα κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να γίνεται το υποστύλωμα αυτής της Δεξιάς». Προφανώς ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του, έχοντας πλέον σαφείς αναλύσεις του εκλογικού αποτελέσματος, θεωρούν πως ο χώρος του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ, που μέρος του εκφράζεται από το ΚΙΝΑΛ, αποτελεί μία βασική «δεξαμενή» ώστε να μπορέσει να κλείσει την εκλογική ψαλίδα η οποία μένει σταθερή με αυξητικές τάσεις υπέρ της Ν.Δ. Σε αυτό το καθαρό κεντρογενές άνοιγμα, ο κ. Τσίπρας καλείται να κρατήσει μία «ισορροπία τρόμου» με τα αριστερά νώτα του κόμματός του που απειλούνται διαρκώς από τον Γ. Βαρουφάκη. Εξ ου και η επίθεση στην κ. Γεννηματά συνοδεύτηκε από μία επίσης σφοδρή επίθεση στον κ. Βαρουφάκη. Κατηγορώντας, και μάλιστα δις, τον άλλοτε υπουργό του για «αλαζονεία και έπαρση» ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως δεν τον έχει εκπλήξει το 2,9% που έλαβε στις ευρωεκλογές, αλλά «το συστημικό πουσάρισμα που γίνεται στον κ. Βαρουφάκη» καθώς, όπως είπε, σε κάθε τηλεοπτική συνέντευξη τον ρωτούν για τον κ. Βαρουφάκη, ενώ δεν γίνεται το ίδιο προς τον κ. Μητσοτάκη για τον κ. Βελόπουλο που τον «απειλεί» εκ δεξιών. «Αυτό γίνεται διότι ο Βαρουφάκης αυτή τη στιγμή είναι ένα όχημα, που μπορεί να ανακόψει την πολιτική ανατροπή, δηλαδή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές», είπε ο κ. Τσίπρας. Από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού δεν έλειψε και η επίθεση στον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε για πολλοστή φορά πως κρύβεται από το ντιμπέιτ γιατί θέλει να πάει ο κόσμος «υπνωτισμένος» στις κάλπες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή