Το Κονκλάβιο (26/06/19)

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρή φύση με καρέκλα

Η αλήθεια είναι ότι οι λευκές πλαστικές καρέκλες εξωτερικού χώρου δεν είναι ακριβώς η αποθέωση της αισθητικής. Αυτό, βέβαια, ήταν μάλλον το μικρότερο πρόβλημα του σκηνικού που θύμιζε κάτι σε…νεκρά φύση με πλαστική καρέκλα. Εντέλει και η πρωταγωνίστρια πλαστική καρέκλα εξαφανίστηκε. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν ανθρώπους του πρωθυπουργού να τις αποσύρουν από τον χώρο, καθώς η συμμετοχή ήταν απελπιστικά μικρή. Αναφέρομαι στο πέρασμα του πρωθυπουργού από τη Λαχαναγορά του Ρέντη για να απευθυνθεί σε μικρομεσαίους το βράδυ της Δευτέρας. Τελικά απευθύνθηκε σε μεσήλικες και βάλε… Το λέω διότι πληροφορούμαι ότι για να γεμίσουν οι 200 πλαστικές καρέκλες χρειάστηκε ο Δήμος Νίκαιας να επιστρατεύσει και το ΚΑΠΗ. Κατά τα λοιπά, δεν μπορώ να μην υπογραμμίσω ότι ο Τσίπρας μίλησε στην Αγορά του Καταναλωτή, έναν χώρο, που τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως κυβέρνηση είχε ζητήσει από τη διοίκηση να μη λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα. Βέβαια, βλέποντας την προσφορά του καταναλωτικού κοινού, έκανε ό,τι και με το μνημόνιο. Το εφάρμοσε με χαρά. Εννοείται, ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στον Μητσοτάκη που θα πιει το αίμα του λαού με καλαμάκι…

Απούσες οι επιχειρήσεις

Σημειώνω ακόμη ότι από τις 400 επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί, παραβρέθηκαν καμιά δεκαριά πρόσωπα. Και αυτοί ως εκπρόσωποι του κλάδου. Υποθέτω ότι όλη αυτή η εικόνα συνέδραμε στον εκνευρισμό του πρωθυπουργού που μίλησε κι έφυγε τρέχοντας. Τέλος, να σημειώσω ότι τον Τσίπρα προλόγισε ο πρόεδρος της Λαχαναγοράς. Θυμίζω ότι θεωρητικά, τουλάχιστον, βρίσκεται υπό το management του υπερταμείου. Δεν ήξερα ότι αυτό επιτρέπει στα στελέχη του να προλογίζουν κομματικές εκδηλώσεις.

Πάντως, όσοι δεν έχετε επισκεφθεί την Αγορά του Καταναλωτή, σας συμβουλεύω να το κάνετε. Χωρίς εκνευρισμό.

Κωδικός «εξωστρέφεια»

Δεν ξέρω αν το προσέξατε. Αλλά μεταξύ αυτών που περιέγραψε κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν και η δημιουργία ενιαίου φορέα για την άσκηση οικονομικής και εμπορικής διπλωματίας. Κοινώς, ενός φορέα εξωστρέφειας. Ο φορέας αυτός θα προκύψει από την ενοποίηση των επιμέρους δημοσίων δομών και θα συνεργάζεται και με τον ιδιωτικό τομέα για την προώθηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

…στο ΥΠΕΞ

Πληροφορούμαι ότι ο φορέας αυτός θα υπαχθεί στο ΥΠΕΞ. Για την ακρίβεια, στον τομέα της οικονομικής διπλωματίας. Εκεί θα συγχωνευθεί και η γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομίας, ενώ στόχος στη συνέχεια είναι υπό την ομπρέλα του να υπαχθεί και η δημόσια διπλωματία –απαραίτητη για το rebranding της χώρας στο εξωτερικό– αλλά και το Enterprise Greece ως φορέας εξωστρέφειας. Περιττό να προσθέσω ότι όλα αυτά θα είναι αρμοδιότητες ενός υφυπουργού. Είμαι σε θέση να γνωρίζω, εξάλλου, ότι υπάρχει συγκεκριμένο πρόσωπο –βουλευτής– που έχει δουλέψει εδώ και καιρό πάνω σε αυτό το σχέδιο.

Απαγόρευση απόπλου

Το διακύβευμα των εκλογών, το οποίο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και από τη συμμετοχή, έθεσε με απλό και εύληπτο τρόπο στην κεντρική προεκλογική του εκδήλωση ο Κωστής Χατζηδάκης το βράδυ της Δευτέρας. Κήρυξε… απαγόρευση απόπλου στις 7 Ιουλίου, λέγοντας ότι είναι υποχρεωμένοι να μείνουν όλοι στις θέσεις τους, δηλαδή στις κάλπες. Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Παναγιώτης Πικραμμένος, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Χολαργού-Παπάγου, Αγίας Παρασκευής και όχι μόνο, αλλά και οι Γιάννης Παπαθανασίου και Λευτέρης Ζαγορίτης.

H «προίκα»…

Ενα μπλε πλεκτό βραχιολάκι φοράει αυτές τις μέρες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Το πρόσεξε και ο Γ. Αρναούτογλου που τον φιλοξένησε στην εκπομπή του χθες το βράδυ. Ο Κυριάκος είπε ότι του το έδωσε ένας φίλος του που φτιάχνει βραχιολάκια στο Μαράθι για «καλή τύχη». Είπε κι άλλα προσωπικής φύσεως: όπως ότι δεν είχε ποτέ τατουάζ και βρίσκεται τώρα σε σχετική διαπραγμάτευση με τον γιο του που θέλει να κάνει. Οτι δεν έπαιζε ποτέ κιθάρα, παρόλο που του αρέσουν οι ροκ μπάντες. Και φυσικά ότι όχι μόνο δεν κάπνισε ποτέ, αλλά θα εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο άμεσα. Το καλύτερο σας το κράτησα για το τέλος. Βρίσκει κάτι θετικό από τα 4,5 χρόνια εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ; «Την απομυθοποίηση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος, ότι αυτοί είναι δήθεν πιο καλοί, πιο αγνοί… Αυτή είναι η προίκα για την ελληνική κοινωνία», απάντησε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή