Επανεμφάνιση Δουζόγλου μέσω… Creta Farms

Επανεμφάνιση Δουζόγλου μέσω… Creta Farms

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν επενδυτή, η μέχρι τώρα δραστηριότητα του οποίου γεννάει αρκετά ερωτήματα και ένα πόρισμα, η ανακοίνωση επί του οποίου μάλλον προκαλεί περισσότερες απορίες από αυτές που καλείται να επιλύσει, προσέρχονται σήμερα στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων οι δύο μεγαλομέτοχοι της Creta Farms, οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Μάνος Δομαζάκης.

Χθες, λοιπόν, αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του «μυστηριώδους επενδυτή» που επιθυμεί να επενδύσει 15 εκατ. ευρώ στην Creta Farms υπό την προϋπόθεση να είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης και να κεφαλαιοποιηθούν 10 εκατ. ευρώ από τις απαιτήσεις που ισχυρίζεται ο τελευταίος ότι έχει από την εταιρεία. Πρόκειται για τον κ. Θεόδωρο Δουζόγλου, ο οποίος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κ. Δομαζάκη προτίθεται να επενδύσει στην κρητική αλλαντοβιομηχανία μέσω της εταιρείας του, SCDG ROUP LTD, που εδρεύει στην Κύπρο.

Ο κ. Δουζόγλου είναι περισσότερο γνωστός στην ελληνική αγορά από τις επενδύσεις που πραγματοποίησε για την απόκτηση ακινήτων, κυρίως ξενοδοχειακού-τουριστικού χαρακτήρα. Από το 2015 έως σήμερα, ο ομογενής επιχειρηματίας, ο οποίος μέχρι τότε ήταν άγνωστος στην Ελλάδα, έχει δαπανήσει περί τα 60 εκατ. ευρώ για την εξαγορά ακινήτων, όπως το πρώην «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι Κηφισιάς (26 εκατ. ευρώ), το ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο (17 εκατ. ευρώ) και κτίριο του ΟΤΕ στη συμβολή των οδών Σταδίου 15 και Ανθίμου Γαζή, πλησίον της Παλαιάς Βουλής (13 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, κανένα από τα παραπάνω ακίνητα δεν έχει επαναλειτουργήσει μέχρι σήμερα, παρότι σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. Πεντελικόν), έχουν παρέλθει σχεδόν τέσσερα χρόνια. Το γεγονός αυτό, όπως και η ασάφεια που επικρατεί γύρω από την πηγή προέλευσης των κεφαλαίων του κ. Δουζόγλου, έχουν προβληματίσει στελέχη της αγοράς ακινήτων.

Ο κ. Κ. Δομαζάκης, ερωτηθείς από την «Κ» σχετικά με την αντίδραση των τραπεζών στην κατάθεση χθες από μέρους του επιστολής προθέσεων του Θ. Δουζόγλου, περιορίστηκε να πει: «Νομίζω ότι πήγε καλά».

Η διοίκηση της Creta Farms από την άλλη, στην οποία επικεφαλής είναι ο Μάνος Δομαζάκης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ολοκληρώθηκε το πόρισμα της PwC σχετικά με την τύχη των 11,6 εκατ. ευρώ που ισχυρίζεται ο Κ. Δομαζάκης ότι του οφείλει η Creta Farms. Το πόρισμα εστάλη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά η διοίκηση της Creta Farms δεν το έχει –επισήμως τουλάχιστον– δημοσιοποιήσει. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι από το πόρισμα προκύπτουν τα ακόλουθα:

1) Εντοπίστηκε η ροή του χρήματος επί του συνόλου του ποσού των 11,6 εκατ. ευρώ.

2) Από τις χρηματοοικονομικές αυτές ροές δεν επιβεβαιώθηκε καμιά υποχρέωση της εταιρείας προς τον κ. Κ. Δομαζάκη.

3) Αντιθέτως, επιβεβαιώθηκαν οι προβληματισμοί και οι ενστάσεις του διοικητικού συμβουλίου σε σχέση με τους ισχυρισμούς του κ. Κ. Δομαζάκη για τις μετά 13 χρόνια απαιτήσεις του από την εταιρεία, ύψους 11,6 εκατ. ευρώ.

4) Αποδείχθηκε ότι 3 εκατ. ευρώ από το συνολικό ποσό των δήθεν απαιτήσεών του αφορά προσωπικό του δάνειο, στο οποίο φυσικά ουδόλως εμπλέκεται η Creta Farms.

Από τα σημεία (1) και (2) δεν γίνεται σαφές εάν ο κ. Κ. Δομαζάκης είχε δανείσει την εταιρεία και εάν τα χρήματα επιστράφηκαν. Σημειώνεται ότι η «Κ» επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον κ. Μ. Δομαζάκη, ο οποίος, ωστόσο, επιφυλάχθηκε να πράξει σήμερα.

Σε ερώτηση, τέλος, της «Κ» προς τον κ. Κ. Δομαζάκη για το σημείο (4), ο ίδιος υποστήριξε ότι το 2005 είχε λάβει προσωπικό δάνειο από τράπεζα ύψους περίπου 2,3 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει εξοφλήσει και την ίδια περίοδο είχε λάβει και η εταιρεία δάνειο ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή