«Παγκόσμια ανησυχία» για τον θάνατο πατέρα και κόρης στα σύνορα των ΗΠΑ

«Παγκόσμια ανησυχία» για τον θάνατο πατέρα και κόρης στα σύνορα των ΗΠΑ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φωτογραφία του μετανάστη από το Ελ Σαλβαδόρ και της κόρης του ηλικίας σχεδόν ετών που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον ποταμό Ρίο Μπράβο – Ρίο Γκράντε κατά την αμερικανική ονομασία – για να περάσουν λαθραία στις ΗΠΑ από το Μεξικό κάνει το γύρο του διαδικτύου με τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης να τονίζουν ότι το τραγικό περιστατικό καταδεικνύει τους κινδύνους της παράνομης μετανάστευσης. 

Από την πλευρά τους οι New York Times μεταδίδουν την ιστορία πίσω από την τραγική φωτογραφία δια της Μεξικανής δημοσιογράφου Julia De Luc, η οποία αφηγείται «την ιστορία αυτών που ρίσκαραν τα πάντα» συνθέτοντας το «πορτρέτο της απόγνωσης».

Σύμφωνα με τη τη δημοσιογράφο, ο Μαρτίνεζ Ραμίρεζ, κατάφερε αρχικά να περάσει με την κόρη του κολυμπώντας στην αμερικανική πλευρά, ωστόσο «το κορίτσι βούτηξε στο νερό για να τον ακολουθήσει όταν ο ίδιος αποφάσισε να γυρίσει για να πάρει τη γυναίκα του. Ο 26χρονος πατέρας γύρισε για να τη σώσει..». 

«Παγκόσμια ανησυχία» για τον θάνατο πατέρα και κόρης στα σύνορα των ΗΠΑ-1

«Τα παιδιά δεν πρέπει να πεθαίνουν στα σύνορα», είναι ο τίτλος της άποψης που συνοδέυει την τραγική είδηση στον ιστότοπο της αμερικανικής εφημερίδας. 

Από την πλευρά του το βρετανικό δίκτυο του BBC, υπογραμμίζει το δριμύ κατηγορώ σε βάρος της πολιτικής στάσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο ζήτημα του μεταναστευτικού, σημειώνοντας ότι η σκληρή στάση του οδηγεί τους μετανάστες στο να επιλέγουν πιο επικίνδυνα περάσματα. 

«Παγκόσμια ανησυχία» για τον θάνατο πατέρα και κόρης στα σύνορα των ΗΠΑ-2

«Απόγνωση στα αμερικανικά σύνορα», είναι ο τίτλος του επέλεξε το CNN για να συνοδεύει τη «σοκαριστική φωτογραφία» της σορού του 26χρονου πατέρα και της ανήλικης κόρης του. 

«Παγκόσμια ανησυχία» για τον θάνατο πατέρα και κόρης στα σύνορα των ΗΠΑ-3

Η τουρκική Daily Sabah στη διεθνή της έκδοση, ακολουθεί το παράδειγμα και μεξικανικών μέσων ενημέρωσης προχωρώντας στη σύγκριση του τραγικού αυτού περιστατικού με τον θάνατο του 3χρονου Αϊλάν Κούρντι από τη Συρία στη Μεσόγειο. «Η αμερικανική εκδοχή του Αϊλάν Κούρντι; Πατέρας από το Ελ Σαλβαδόρ πνίγηκε με την κόρη του στα σύνορα με τις ΗΠΑ», είναι ο τίτλος που επέλεξε στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα. 

«Παγκόσμια ανησυχία» για τον θάνατο πατέρα και κόρης στα σύνορα των ΗΠΑ-4

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, η φωτογραφία του πατέρα και της κόρης που έχουν πνιγεί υπογραμμίζει τη διασυνοριακή επικινδυνότητα των μεταναστών. «Τα χέρια του κοριτσιού ήταν ακόμη περασμένα γύρω από το λαιμό του πατέρα της», γράφει η βρετανική εφημερίδα, ενώ επισημαίνει ότι η εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου αντικατοπτρίζει τη βλοσυρή πραγματικότητα της σύγχρονης μεταναστευτικής κρίσης. 

«Φωτογραφία που προκαλεί τρόμο», χαρακτηρίζει η γερμανική Τagesschau την εικόνα με τις σορούς των δύο μεταναστών, ενώ σημειώνει ότι το εν λόγω περιστατικό έχει πυροδοτήσει διεθνή ανησυχία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή