Έπαθλο «Line Honours» στο 56ο Ράλλυ Αιγαίου

Έπαθλο «Line Honours» στο 56ο Ράλλυ Αιγαίου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία από τις πιο ωραίες ιστιοπλοϊκές διαδρομές θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν τα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στο «56ο Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ). Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουλίου με τις απονομές των επάθλων στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

Για πρώτη φορά στον ιστορικό θεσμό θα υπάρχει βραβείο «Line Honours», το οποίο θα απονεμηθεί στο σκάφος που θα κάνει τον μικρότερο συνολικό χρόνο σε όλη τη διαδρομή. Το τρόπαιο «Line Honours» υπάρχει στους περισσότερους από τους διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοικτής θαλάσσης και η απόφαση του ΠΟΙΑΘ να το θεσπίσει και για τη μακροβιότερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τα ιστιοπλοϊκά πληρώματα. Η εφετινή διαδρομή είναι περίπου 400 ν.μ. και η Επιτροπή Αγώνα θα προσθέσει τον χρόνο που έκαναν τα σκάφη ώστε να διασχίσουν κάθε μία από τις τέσσερεις διαδρομές που συνθέτουν τον Ράλλυ Αιγαίου και το σκάφος που θα κάνει τον μικρότερο συνολικά χρόνο θα παραλάβει το τρόπαιο.

Τα νησιά – σταθμοί της εφετινής διοργάνωσης θα είναι η Αστυπάλαια και η Μήλος. Οι διοργανωτές με στόχο να κάνουν περισσότερο ενδιαφέρουσα τη διαδρομή και να αυξήσουν τις ιστιοδρομίες καθόρισαν και δύο βαθμολογικές πόρτες, η μία έξω από το Βαθύ της Σίφνου στη διαδρομή Φάληρο – Αστυπάλαια και ή άλλη έξω από το λιμάνι της Σικίνου στη διαδρομή Αστυπάλαια – Μήλος, ενώ στην Αστυπάλαια θα διοργανωθεί και τοπική ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα η συνολική  βαθμολογία του 56ου Ράλλυ Αιγαίου να προκύψει από έξη ιστιοδρομίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή