Στην Αθήνα η Σύνοδος της ΔΟΕ το 2021

Στην Αθήνα η Σύνοδος της ΔΟΕ το 2021

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους Αθανάτους να χειροκροτούν σε ρυθμούς… συρτάκι πραγματοποιήθηκε στη Λωζάννη η παρουσίαση της Αθήνας ως διεκδικήτριας πόλης της Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για το 2021.

Ύστερα από ψηφοφορία, τα μέλη της Ανώτατης Αρχής του παγκόσμιου αθλητισμού αποφάσισαν ομόφωνα να ανατεθεί στη χώρα μας η Σύνοδος, όπου ο Τόμας Μπαχ αναμένεται να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του στην προεδρία της ΔΟΕ.

Η ελληνική παρουσίαση άρχισε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του νέου δημάρχου της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος κάλεσε τα μέλη της ΔΟΕ να έρθουν το 2021 στη Αθήνα.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Ρίο Παύλος Καγιαλής, που παρουσίασαν την υποψηφιότητα.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια τα μέλη της ΔΟΕ υπερψήφισαν την ελληνική υποψηφιότητα.

«Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων για τη διοργάνωση θα το αναλάβει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Η Σύνοδος θα αποτελέσει σπουδαία ευκαιρία για διαφήμιση και προβολή της χώρας μας» δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Το 2021 για πρώτη φορά θα επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία τα μέλη της ΔΟΕ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή