«Αθάνατος» ο Σπύρος Καπράλος

«Αθάνατος» ο Σπύρος Καπράλος

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ύστερα από, περίπου, 3,5 χρόνια η χώρα μας απέκτησε και πάλι εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος εξελέγη μέλος το κλαμπ των «Αθανάτων», κατά τη διάρκεια της 134ης Συνόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λωζάνη.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι 60 από τους 64 «Αθανάτους» ψήφισαν υπέρ της ένταξης του παλαιού πρωταθλητή της κολύμβησης και του πόλο στην ανώτατη αρχή του παγκόσμιου αθλητικού κινήματος. Την ώρα που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα ο πρόεδρος της ΕΟΕ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τόσο τον Πρόεδρο Τόμας Μπαχ, όσο και τα μέλη της ΔΟΕ για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Είναι για μένα πραγματικά σπουδαία η τιμή να είμαι εκπρόσωπος της ΔΟΕ στην Ελλάδα και θέλω να τονίσω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες τις δυνάμεις μου, για την ανάπτυξη του Ολυμπισμού και τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους στη χώρα μου, βάζοντας πάντα στο επίκεντρο τους αθλητές μας που προπονούνται σκληρά σε καθημερινή βάση, για να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό. Επίσης η Ελλάδα θα αποκτήσει ξανά δυνατή φωνή μέσα στο Ολυμπιακό κίνημα, όπως αρμόζει άλλωστε στη χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό», δήλωσε ο κ. Καπράλος.

«Αθάνατος» ο Σπύρος Καπράλος-1

Εκτός από τον κ. Καπράλο υποψήφιοι ήταν και άλλοι εννέα εκπρόσωποι αθλητισμού άλλων χωρών, οι οποίοι, επίσης, ψηφίστηκαν . Η χώρα μας είχε μείνει χωρίς εκπρόσωπο στη ΔΟΕ από την 1η Ιανουαρίου 2016, ύστερα από την αποχώρηση του Λάμπη Νικολάου λόγω ηλικίας.

Ο Σπύρος Καπράλος θα αναλάβει άμεσα άμεσα τα καθήκοντα του ως εκπρόσωπος της ΔΟΕ στην Ελλάδα, παράλληλα με τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την οποία θα συνεχίσει να κατέχει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή