«Εβδομάδα της κολάσεως» στην Ευρώπη με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς (φωτογραφίες)

«Εβδομάδα της κολάσεως» στην Ευρώπη με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς (φωτογραφίες)

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλα τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου συνεχίζουν για τρίτη ημέρα να ασφυκτιούν από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που πλήττει την δυτική, νότια και κεντρική Ευρώπη, εξαιτίας των θερμών αέριων μαζών από την Αφρική. 

«Εβδομάδα της κολάσεως» στην Ευρώπη με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς (φωτογραφίες)-1

Σε περιοχές της νότιας Γαλλίας και της Ισπανίας τα θερμόμετρα δείχνουν πάνω από 40 βαθμούς ενώ στην Ισπανία, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο υδράργυρος μπορεί να ξεπεράσει τους 42 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες, οι υψηλότερες θερμοκρασίες από το 1975 – το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE μιλάει για την «εβδομάδα της κολάσεως».

«Εβδομάδα της κολάσεως» στην Ευρώπη με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς (φωτογραφίες)-2

Η Γερμανία ενδέχεται να γνωρίσει  θερμοκρασίες από τις υψηλότερες που έχουν ποτέ καταγραφεί τα τελευταία 70 και πλέον χρόνια – ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς ξεπερνώντας  το ρεκόρ του 1947, όταν το θερμόμετρο έδειξε με 38,2 βαθμούς κελσίου στη Φρανκφούρτη.

Από το Παρίσι έως το Μόναχο – κάτοικοι και οι τουρίστες αναζητούν δροσιά στα σιντριβάνια, τους ποταμούς και τις λίμνες ενώ οι γαλλικές και γερμανικές αρχές προειδοποιούν για διακοπές στο δίκτυο υδροδότησης. 

«Εβδομάδα της κολάσεως» στην Ευρώπη με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς (φωτογραφίες)-3

Στην Γαλλία εχθές τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσαν στη θάλασσα για να δροσιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες όμως η θάλασσα ήταν τόσο κρύα και φέρεται να υπέστησαν καρδιακή ανακοπή. Οι γαλλικές αρχές σήμερα έκλεισαν τα σχολεία  σε 58 διαμερίσματα με «πορτοκαλί συναγερμό» και επιβλήθηκαν περιορισμοί στην κυκλοφορία στο Παρίσι και τη Λιόν, για να περιοριστεί ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος του καύσωνα.

Στους ζωολογικούς κήπους της Γερμανίας, οι υπεύθυνοι προσέφεραν στα ζώα παγωμένα φρούτα ενώ στο Βρανδεμβούργο, στην ανατολική Γερμανία, η αστυνομία ανήρτησε στο Twitter τη φωτογραφία ενός άνδρα, τον οποίο σταμάτησαν, επειδή οδηγούσε ένα σκουτεράκι ολόγυμνος, φορώντας μονάχα το κράνος του.

«Εβδομάδα της κολάσεως» στην Ευρώπη με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς (φωτογραφίες)-4

Λόγω της ζέστης, στους βουλευτές στο κρατίδιο της Έσσης επετράπη να φορέσουν βερμούδες στο τοπικό κοινοβούλιο.  Η ταμπλόιντ Bild προσέφερε, στον ιστότοπό της, στους αναγνώστες της συμβουλές για το πώς να παραμείνουν δροσεροί. Μεταξύ άλλων, τους συνέστησε να βάλουν το πάπλωμά τους στον καταψύκτη προτού πέσουν για ύπνο, να κοιμούνται με μια θερμοφόρα, που θα την έχουν γεμίσει με παγωμένο νερό και να αποφεύγουν το αλκοόλ.

«Εβδομάδα της κολάσεως» στην Ευρώπη με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς (φωτογραφίες)-5

Στο Βατικανό, οι πιο ηλικιωμένοι πιστοί παρακολούθησαν την εβδομαδιαία ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου από τις μεγάλες οθόνες που είχαν εγκατασταθεί σε μια κλιματιζόμενη αίθουσα προκειμένου να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες που σαρώνουν τη Ρώμη.

«Εβδομάδα της κολάσεως» στην Ευρώπη με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς (φωτογραφίες)-6

Την ίδια ώρα, εθελοντές διένειμαν μπουκάλια νερό σε άστεγους στο Βέλγιο και την Πολωνία, η οποία κατέγραψε σήμερα την υψηλότερη ποτέ θερμοκρασία για τον μήνα Ιούνιο, στους 38,2 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή