Τσίπρας: Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με την Αριστερά

Τσίπρας: Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με την Αριστερά

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι οι αντίπαλοί του δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τη Αριστερά, εξέφρασε  σε ομιλία του στη Δραπετσώνα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Κοκκινιά, Κορυδαλλός, Ρέντης, είναι για μας οι γειτονιές της περηφάνειας μας. Είναι το πρόσωπο της Ελλάδας που επιμένει, αντιστέκεται, και προχωρά μπροστά, στις πιο δύσκολες συνθήκες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Δραπετσώνα. «Ναι, είναι βέβαιο, δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά, με την προοδευτική παράταξη», είπε.

Από τα «Λιπάσματα» επισήμανε ότι αυτόν τον χώρο «με τους αγώνες σας, της δημοτικής αρχής, και την επιμονή μας, καταφέραμε τελικά να διασώσαμε από τους κερδοσκόπους του μπετόν και τον παραδώσαμε εκεί όπου ανήκει, στον λαό του Πειραιά».

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για ανησυχία των αντιπάλων του που παρότι μετά τις ευρωεκλογές πανηγύριζαν τη «βέβαιη νίκη τους» στις εθνικές, «τώρα τους έχουν ζώσει τα φίδια», «αρχίζουν και τα γυρνάνε», γιατί άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι είναι διαφορετική η λογική της ψήφου των πολιτών στις εθνικές κάλπες, «όπου αποφασίζουμε για τη ζωή μας».

«Γιατί βλέπουν ότι δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη προθυμία στην κοινωνία να παραδώσει τη ζωή της στα πολιτική τζάκια, και στις πολιτικές δυνάμεις που την οδήγησαν στο γκρεμό. Γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν αρκεί για να κερδίσεις εθνικές εκλογές μόνο φτιάχνοντας αρνητικό αφήγημα για τον αντίπαλο, αν δε μπορείς να φτιάξεις θετικό αφήγημα για σένα», είπε. Και διότι, πρόσθεσε, γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει τη δυνατότητα να καλύψει τη διαφορά των 500.000 που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές και να κάνει μια μεγάλη εκλογική και πολιτική ανατροπή».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης ανησυχεί και γι' αυτό έσπευσε να ανασύρει «από τα συρτάρια του άλλο έναν εκβιασμό, ένα παραμύθι με Δράκο, μπας και εκβιάσει τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν», δηλαδή ότι αν δεν λάβει, όχι τη νίκη, αλλά τη «λευκή επιταγή», θα έχουμε και άλλες εκλογές, με απλή αναλογική, μέσα στο Δεκαπενταύγουστο. «Η Παναγιά μαζί μας, δηλαδή», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Μίλησε για παραμύθι με «πέτσινο Δράκο», σχολιάζοντας ότι «θέλει να μας πει, ότι αν δεν του δώσει ο λαός λευκή επιταγή τότε αυτός θα προτιμήσει, ακόμη κι αν νικήσει να δώσει πίσω τις 50 έδρες που δίνει ο παρόντας εκλογικός νόμος, γιατί είναι τόσο γενναιόδωρος».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πει δυο πράγματα: Πρώτον ότι δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα κερδίσει. Πράγμα στο οποίο συμφωνούμε απολύτως». Το δεύτερο, είπε, «είναι ότι έχει γραμμένο στα παλιότερα των υποδημάτων του όλο το προηγούμενο αφήγημά του προς τις υπόλοιπες δυνάμεις του λεγόμενου αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Τα περίφημα όμορφα λόγια περί ενότητας και συνεργασίας και ομοψυχίας, αντικαταστάθηκαν τώρα από λόγια αλαζονείας και βουλιμίας. Καμία ενότητα, καμία συνεργασία». «Κυρία Γεννηματά λυπάμαι, όσο απλόχερα κι αν σπεύσατε να τον στηρίξετε, αποτύχατε», σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι ενώ ο ίδιος προκήρυξε πρόωρες εκλογές βάζοντας πάνω από τους κομματικούς σχεδιασμούς, το συμφέρον της χώρας, να μην έχουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, αλλά να έχουμε μια νωπή λαϊκή εντολή να συνεχίσει η χώρα την πορεία της προς τη κανονικότητα, «αυτός αποδεικνύει ότι μόνο που τον απασχολεί είναι η πάρτη του και εκβιάζει με τζούφιους Δράκους στο όνομα δήθεν της ομαλότητας και της σταθερότητας, για την οποία όμως δε του καίγεται καρφάκι».

Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα ποια ομαλότητα μπορεί να εγγυηθεί ο κ. Μητσοτάκης, «αυτή που εγγυήθηκε μαζί με τους συνεταίρους του, τον κ. Σαμαρά, και τον κ. Βενιζέλο, στα μαύρα χρόνια της διακυβέρνησής τους;».

Τόνισε ότι «η ομαλότητα, και η σταθερότητα μπορεί να έχει ως θεμέλιο, μονάχα μια πολιτική δημοκρατίας από την αρχή ως το τέλος, μια πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης, μια πολιτική ανάπτυξης με σεβασμό στη ζωή των ανθρώπων και στο περιβάλλον». «Η ομαλότητα, με δυο λόγια, έχει ως προϋπόθεση τη συναίνεση της κοινωνίας στην πολιτική που εφαρμόζεται. Όχι τις λευκές επιταγές», είπε και πρόσθεσε ότι «μια τέτοια αντίληψη, και μια τέτοια πολιτική, είναι ξένη και εχθρική για τη ΝΔ», η οποία «το μόνο που φρόντισε ήταν η ομαλή επιβολή των μνημονίων και των κάθε μορφής αντιλαϊκών μέτρων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή