Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση διαψεύδει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί αποτροπής πραξικοπήματος

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση διαψεύδει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί αποτροπής πραξικοπήματος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι το Καράκας απέτρεψε σχέδιο της αντιπολίτευσης για διάπραξη στρατιωτικού πραξικοπήματος, που προέβλεπε τη δολοφονία του ιδίου και άλλων πολιτικών ηγετών και την εγκατάσταση στην προεδρία ενός «ατιμασμένου και φυλακισμένου πρώην επικεφαλής του στρατού». «Αποκαλύψαμε, εξαρθρώσαμε και συλλάβαμε μια ομάδα φασιστών τρομοκρατών που απεργάζονταν πραξικόπημα εναντίον της κοινωνίας και της δημοκρατίας της Βενεζουέλας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο σε διάγγελμά του το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον Μαδούρο, το σχέδιο προέβλεπε μεταξύ άλλων να γίνει επίθεση εναντίον του αρχηγείου της υπηρεσίας πληροφοριών SEBIN, με σκοπό να απελευθερωθεί ο στρατηγός Ραούλ Μπαδουέλ, πρώην υπουργός Άμυνας, ο οποίος συνελήφθη το 2009 και κατηγορήθηκε για διαφθορά, αφού ήρθε σε ρήξη με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ο Μαδούρο είπε ότι στο σχέδιο ενέχονται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, καθώς και οι πολιτικές ηγεσίες της Χιλής, της Κολομβίας και των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Γκουαϊδό απέρριψε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις περί απόπειρας πραξικοπήματος, κάνοντας λόγο για «ψέματα» που επαναλαμβάνονται «για νιοστή φορά», και επανέλαβε την έκκλησή του προς τις ένοπλες δυνάμεις να αλλάξουν στάση, να εξεγερθούν και να απομακρύνουν τον Μαδούρο από την εξουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή