Στο τέλος της συνεδρίασης «γύρισε» το Χρηματιστήριο

Στο τέλος της συνεδρίασης «γύρισε» το Χρηματιστήριο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων κυριάρχησαν και στη χθεσινή συνεδρίαση, ωστόσο την τελευταία ώρα πήραν προβάδισμα οι αγοραστές δίνοντας σημαντική ώθηση στον τζίρο και στον Γενικό Δείκτη, ο οποίος έκλεισε πάνω από τις 850 μονάδες, διατηρώντας έτσι το θετικό μομέντουμ. Ολα αυτά παρά τις αποκοπές μερισμάτων (από ΟΠΑΠ, ο οποίος σημείωσε πτώση 5,65%, Μυτιληναίο, που έκλεισε αμετάβλητα στα 10,1 ευρώ, και Motor Oil, η οποία έκλεισε στο 0,94%), την επιφυλακτικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές και τις ήπιες τάσεις στην ελληνική αγορά ομολόγων. Σημαντικά στηρίγματα δόθηκαν από την ισχυρή άνοδο των τραπεζών καθώς και τη σημαντική υπεραπόδοση της Lamda Development (+3,36%), της Βιοχάλκο (+3,44%) και της Aegean (+2,47%).

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,66% στις 852,27 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ των 837,03 μονάδων και το -1,14% και των 852,27 μονάδων και το +0,66%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 67,41 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,80% στις 2.179,53 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,23% και στις 1.293,19 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,91% στις 771,67 μονάδες.

Τα υψηλότερα κέρδη από τον κλάδο σημείωσε η μετοχή της Alpha Bank, η οποία έκλεισε στο +2,67%, και ακολούθησε η μετοχή της Εθνικής με άνοδο 1,74%, η μετοχή της Eurobank με κέρδη 1,61% και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία σημείωσε άνοδο 1,04%. Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκε η κινητικότητα στο μέτωπο των short funds, με το Lansdowne Partners να κινείται κόντρα στις πρόσφατες κινήσεις των Oceanwood και Marshall Wace, συνεχίζοντας τη μείωση των short θέσεών του στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Συγκεκριμένα, μείωσε τις αρνητικές καθαρές θέσεις του στη Eurobank στο 1%, από 1,09% που τις διατηρούσε από τις 24 Μαΐου.

Στο χρηματιστήριο επανέρχεται η διάθεση για τοποθετήσεις σε τραπεζικούς τίτλους, σε συνέχεια της καταγραφής μέρους των υψηλών κερδών που έχουν αποτυπωθεί στα χαρτοφυλάκια των ξένων κυρίως χαρτοφυλακίων που δραστηριοποιούνται, σημειώνει ο Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής επενδύσεων της «Κύκλος Χρηματιστηριακή». Το αποτέλεσμα είναι ο Γενικός Δείκτης να ξεπεράσει τις 850 μονάδες και να βλέπει σαν κοντινότερη περιοχή αντίστασης τις 860-865 μονάδες, με την προσδοκία μιας σύντομης αναρρίχησης στις 895 μονάδες (επίδοση της 1/2/2018) στον βαθμό που οι εκλογές επιβεβαιώσουν την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Παράλληλα, το «έξυπνο» χρήμα αναζητεί επιλογές στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, για τις οποίες συντρέχουν λόγοι τοποθετήσεων, όπως προσθέτει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή