Χρυσή… συνήθεια για την Κορακάκη

Χρυσή… συνήθεια για την Κορακάκη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έτσι και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες αθλημάτων του Μινσκ η Αννα Κορακάκη κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την ελληνική αποστολή. Η πρωταθλήτρια της σκοποβολής πρώτευσε στο πιστόλι 25 μ., ύστερα από έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Η διοργάνωση του Μινσκ συνεχίζεται σήμερα με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών μας. 

«Ηταν ένας αγώνας θρίλερ. Στην ταχεία στην αρχή έριξε εννέα και στη συνέχεια έξι. Ευτυχώς κατάφερε και συγκεντρώθηκε στη συνέχεια και πέρασε στον τελικό. Οταν μετά από κάτι τέτοιο μπαίνεις στον τελικό θεωρείται… δώρο. Εκεί ήταν ήρεμη. Στον τελικό από τις οκτώ που αγωνίζονταν οι έξι έχουν προκριθεί στο Τόκιο.

Θρίλερ ήταν και η διεκδίκηση του χρυσού. Η Αννα και η Χάιντι Ντίτελμ Γκέρμπερ (Ελβετία) ήταν ισόπαλες και το χρυσό κρίθηκε στα… πέναλτι. Εριξαν ακόμη μία πεντάδα και η Αννα είχε τρεις και η Χάιντι δύο», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής και πατέρας της αθλήτριας Τάσος Κορακάκης.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, κανένας από τους αθλητές και τις αθλήτριές μας που αγωνίστηκαν χθες δεν κατάφερε να πάρει κάποιο καλό πλασάρισμα. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την πάλη, τόσο ο Κύριλλος Μπίνεμπαουμ στα 74 κ. όσο και ο Γιάννης Καργιωτάκης στα 125 κ. έχασαν στους πρώτους τους αγώνες στα ρεπεσάζ και αποκλείστηκαν.

Αναφορικά με την εθνική ομάδα στίβου δεν προκρίθηκε στην τελική φάση. Τις καλύτερες εμφανίσεις πραγματοποίησαν –και πάλι– η Ραφαέλα Σπανουδάκη και ο Κώστας Δουβαλίδης, αλλά αυτές δεν έφτασαν για να έρθει η πρόκριση. Ατυχος στάθηκε ο Αντώνης Μέρλος. Ο νεαρός πρωταθλητής υπέστη διάστρεμμα κατά την ώρα των δοκιμαστικών και δεν μπόρεσε να αποδώσει ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή