Προσκλητήριο Καραμανλή για ισχυρή κυβέρνηση

Προσκλητήριο Καραμανλή για ισχυρή κυβέρνηση

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσκλητήριο συστράτευσης για μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να προσφέρει, «μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα αναλάβει το εθνικά αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης», απηύθυνε χθες από το Βελλίδειο ο Κώστας Καραμανλής στην πρώτη του μετά δέκα χρόνια ομιλία σε κομματικό ακροατήριο.

«Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Χρειάζεται επειγόντως αίσθημα ασφάλειας και καθαρό ορίζοντα. Χρειάζεται ανάπτυξη και πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Η κοινωνία χρειάζεται αλληλεγγύη, στήριξη στους λιγότερο ευνοημένους και ευκαιρίες κυρίως για τους νέους, μα πάνω απ’ όλα χρειάζεται μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση», σημείωσε νωρίτερα, για να καταλήξει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι μια κυβέρνηση της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Καραμανλής απηύθυνε προσκλητήριο και σε ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν Ν.Δ.: «Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυρ. Μητσοτάκη σε αυτή την αποφασιστική μάχη, δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνουν πολλά».

Νωρίτερα, έκανε εκτενή αναφορά στον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας, που «κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015», όταν άλλοι, όπως είπε, «έπαιξαν με τυχοδιωκτικές απόψεις και έκαναν καριέρα στον αντιευρωπαϊσμό». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, σημειώνοντας ότι «εκβιασμοί δεν γίνονται δεκτοί και επιστρέφονται στον αποστολέα» και ότι η Ν.Δ. «φοράει μία φανέλα, και είναι της Εθνικής Ελλάδος».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι ορθώς η Ν.Δ. την καταψήφισε και επέκρινε την κυβέρνηση Τσίπρα που δεν αξιοποίησε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή