Εκτός ποδοσφαίρου τέθηκε ο Β. Γκαγκάτσης

Εκτός ποδοσφαίρου τέθηκε ο Β. Γκαγκάτσης

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαπιστωτική πράξη στο πρόσωπο του Β. Γκαγκάτση προχώρησε χθες ομόφωνα το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκα, που συνεδρίασε μετά το βούλευμα που έστειλε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ι. Συναδινός, σύμφωνα με το οποίο ο διευθύνων σύμβουλος της Λίγκας παραπέμπεται με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Πρόκειται για την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων Κυπέλλου 2004-2005, για τα οποία η διοίκηση της ΕΠΟ εισέπραξε λιγότερα χρήματα από αυτά που της προσφέρθηκαν στον αρχικό διαγωνισμό, που κηρύχθηκε άγονος, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το βούλευμα, να ζημιωθεί η περιουσία της ομοσπονδίας. Η δίκη, με κατηγορούμενα άλλα πέντε μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ εκείνης της περιόδου, θα συνεχιστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο. Ο Β. Γκαγκάτσης είχε αναλάβει το πόστο του διευθύνοντος συμβούλου της Λίγκας τον Νοέμβριο του 2016, με θετική ψήφο των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ (Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) και της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπολοίπων. Η θητεία του έληγε τον Νοέμβριο του 2020.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει την έκπτωσή του εξαιτίας της σε πρώτο βαθμό καταδίκης του –επίσης για το αδίκημα της απιστίας εις βάρος της ΕΠΟ– για την υπόθεση της «κάρτας υγείας», όμως η πρόταση του απορρίφθηκε.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση, στο τραπέζι έπεσε το θέμα της αποζημίωσής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Δ.Σ. υπήρξαν τρεις προτάσεις:

α) Η πρόταση του προέδρου του συνεταιρισμού Μ. Λυσάνδρου, ο οποίος πρότεινε να του δοθούν δύο μισθοί, όπως προβλέπεται σε διακοπή σύμβασης.

β) Η πρόταση κάποιων ΠΑΕ, που ήταν και επιθυμία του ίδιου του Β. Γκαγκάτση, να του δοθούν όλα τα χρήματα έως τη λήξη του συμβολαίου του, δηλαδή περίπου 150.000 ευρώ.

γ) Η πρόταση του Ολυμπιακού να μη δοθεί κανενός είδους αποζημίωση.

Τελικά αποφασίστηκε να του δοθούν δύο μισθοί, δηλαδή περίπου 15.000 ευρώ, καθώς και επιπλέον 100.000 ευρώ, από δέκα ΠΑΕ που συμφώνησαν σε αυτό, πλην του Ολυμπιακού, που διαφώνησε, του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ, που επιφυλάχθηκαν επειδή έπρεπε να ενημερώσουν τους μεγαλομετόχους τους, και του Αρη, που απουσίαζε.

Η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση διαπιστωτικής πράξεως περί εκπτώσεως του διευθύνοντος συμβούλου της Super League, σε συνέχεια του από 19/6/2019 εγγράφου του γενικού γραμματέα Αθλητισμού».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού έστειλε την περασμένη Παρασκευή στην ΕΠΟ και το βούλευμα που παραπέμπει σε δίκη για τα αδικήματα της αλλοίωσης αποτελέσματος (κακούργημα) και της σύστασης συμμορίας 28 πρόσωπα που σχετίζονται ή σχετίζονταν με το ποδόσφαιρο και έχουν παραπεμφθεί, προκειμένου να γίνουν διαπιστωτικές πράξεις έκπτωσης σε όσους κατέχουν αξιώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή