Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Δεν θα είχα πρόβλημα εάν κάποιο από τα παιδιά μου ήταν ομοφυλόφιλο

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Δεν θα είχα πρόβλημα εάν κάποιο από τα παιδιά μου ήταν ομοφυλόφιλο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία δήλωση που προκάλεσε ενδιαφέρον προχώρησε ο  πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα εάν κάποιο από τα παιδιά του – ο 5χρονος Τζορτζ, η 4χρονη Σάρλοτ ή ο 2χρονος Λούις – ήταν ομοφυλόφιλο

Ωστόσο, όπως είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει τους άστεγους νέους ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας –  ανησυχεί για την παρενόχληση και το μίσος που πιθανόν αντιμετωπίσουν, λόγω του βασιλικού στάτους τους.

Ερωτηθείς πώς θα ένιωθε εάν ένα από τα παιδιά του ήταν ομοφυλόφιλο, εκείνος απάντησε ότι θα «δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα».

«Στηρίζω πλήρως οποιαδήποτε απόφαση λάβουν, όμως με ανησυχεί, από την πλευρά του γονέα, πόσα εμπόδια, λόγια μίσους, παρενοχλήσεις, όλη αυτή την προκατάληψη που μπορεί να αντιμετωπίσουν, ειδικά για την οικογένειά μου και τη θέση που έχουμε» υπογράμμισε.

«Είναι κάτι για το οποίο νιώθω μια νευρικότητα, όχι επειδή ανησυχώ για εκείνα, για το ενδεχόμενο να είναι ομοφυλόφιλοι ή κάτι τέτοιο. (Ανησυχώ) κυρίως για τις πιέσεις που θα αντιμετωπίσουν και για το πόσο δυσκολότερη θα μπορούσε να είναι η ζωή τους» σημείωσε ο Ουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή