Νέα «μάχη» σε ΕΟΑΝ με… συμμετοχή της Αστυνομίας

Νέα «μάχη» σε ΕΟΑΝ με… συμμετοχή της Αστυνομίας

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτόγνωρες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ). Η εταιρεία Ανταποδοτική Ανακύκλωση, που λειτουργεί τα γνωστά «σπιτάκια ανακύκλωσης», προσπάθησε και πάλι να εμποδίσει την εξέταση του επιχειρησιακού της σχεδίου, ζητώντας για δεύτερη φορά να εξαιρεθούν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΑΝ και, όταν αυτό δεν συνέβη, κάλεσε… την αστυνομία. Τελικώς, η σύσκεψη διεκόπη και θα επαναληφθεί σήμερα.

Το πρώτο «επεισόδιο» στη σύγκρουση έγινε την προηγούμενη Τρίτη. Οπως αποκάλυψε η «Κ» (22/6/2019), το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΑΝ συνεδρίασε προκειμένου να εξετάσει το εξαετές επιχειρησιακό σχέδιο της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης (το ένα από τα δύο συστήματα για την ανακύκλωση συσκευασιών) από την έγκριση ή μη του οποίου εξαρτάται η ανανέωση της άδειας λειτουργίας της. Η συζήτηση δεν έγινε ποτέ, καθώς οι εκπρόσωποι της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κατέθεσαν αίτηση για την εξαίρεση τεσσάρων μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΑΝ: του προέδρου του, κ. Δημήτρη Πολιτόπουλου, των εκπροσώπων της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομίας και του εκπροσώπου των ΜΚΟ. Οπως υποστήριξε η Ανταποδοτική, τα τέσσερα μέλη παραβιάζουν την αρχή της αμεροληψίας, καθώς σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με την ΕΕΑΑ.

Η συνεδρίαση διεκόπη και επαναλήφθηκε χθες, με την υποκατάσταση των τεσσάρων μελών, προκειμένου να αποφασιστεί η εξαίρεση ή μη αυτών και στη συνέχεια η έγκριση ή μη του επιχειρησιακού σχεδίου της Ανταποδοτικής. Ομως οι εκπρόσωποι της Ανταποδοτικής κατέθεσαν νέο αίτημα εξαίρεσης ακόμα δύο μελών του διοικητικού συμβουλίου. Οταν η εξαίρεση των 4+2 μελών του διοικητικού συμβουλίου απορρίφθηκε, στη συνέχεια… κάλεσαν την αστυνομία. «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την παρουσίαση, συζήτηση και αξιολόγηση του νέου εξαετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης διακόπηκε βίαια με την είσοδο αστυνομικών οργάνων, μετά καταγγελία στη ΓΑΔΑ ότι υπήρχε σε εξέλιξη συμβάν στην έδρα του ΕΟΑΝ επί της οδού Πατησίων. Παράλληλα με την εμφάνιση των αστυνομικών οργάνων, ο γενικός διευθυντής της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης υπεδείκνυε ονομαστικά στους αστυνομικούς μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΑΝ για να προσαχθούν ενόψει μιας μήνυσης που θα έκανε. Προφανώς και συμβάν δεν υπήρχε. Καμία προσαγωγή δεν πραγματοποιήθηκε και οι αστυνομικές δυνάμεις απεχώρησαν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να διακοπεί το διοικητικό συμβούλιο», αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΑΝ.

Κατά τον ΕΟΑΝ, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να μη βγει απόφαση για το επιχειρησιακό σχέδιο του συστήματος. «Το ερώτημα που προκύπτει: Υπάρχουν κάποιοι που δεν επιθυμούν τη συζήτηση για τα αποτελέσματα και τον σχεδιασμό της ανακύκλωσης; Υπάρχουν κάποιοι που ανησυχούν για τη συζήτηση σχετικά με τη διαφάνεια στον τρόπο που διανέμεται ο κοινωνικός πόρος της ανακύκλωσης;», καταλήγει ο ΕΟΑΝ στη χθεσινή του ανακοίνωση

Η «Κ» επικοινώνησε με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση για να καταγράψει τη θέση της, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή